Debi Lazića, sodnik izključil napovedovalca

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

Košarkarji Terme Olimia Podčetrtek tudi pod vodstvom novega trenerja – Davorja Brečka je nasledil Bojan Lazić – ostajajo brez zmage. V šestem gostovanju v tej sezoni so morali priznati premoč Zlatorogu, ki je slavil z 72:69. Hopsi s Polzele so na peti tekmi pred domačimi gledalci doživeli prvi poraz. V končnici tekme so morali dve točki predati Helios Suns, ki je tako drugič zapored zmagal v gosteh, potem ko je pred tremi tedni vzel skalp Krke sredi Novega mesta. V že odigranih tekmah so novi dve točki osvojili košarkarji Koper Primorske in Krke.

1. SKL
8. kolo
Sobota, 23. november, ob 19.00
ZLATOROG : TERME OLIMIA PODČETRTEK 72:69 (
20:15, 16:15, 18:21, 18:18)
Zlatorog: Jereb 7, Kusovac 9, Joseph 11, Bjeletić 21, Šlutej 6, Grušovnik 14, Stemberger 4.
Terme Olimia Podčetrtek: Kosič 15, Strnad 15, Gorenc 6, Ž. Švigelj 4, Cerkovnik 5, Gabrovšek 20, Thomas 4.

Laščani so do zmage v derbiju začelja prišli v končnici, ko jim je uspelo ohraniti minimalno prednost, ki so jo gradili skozi celo tekmo. Gostje so bili v vodstvu le na začetku, Zlatorog pa si višje prednosti od desetih točk ni priigral (44:34). Devetkrat sta se ekipi izmenjali v vodstvu, rezultat v Treh lilijah pa je bil šestkrat izenačen.

Odločitev o zmagovalcu je padla v zadnjih minutah. Laščani so v vodstvo prešli dobri dve minuti pred koncem po košu Matica Grušovnika, Žan Kosič je na drugi strani zgrešil trojko, Grušovnik pa je minuto in 20 sekund pred zaključkom povišal prednost Zlatoroga na 70:67. Te razlike gostom ni uspelo nadoknaditi, čeprav sta pri 70:69 v zadnjem napadu poskusila Kosič in Žiga Švigelj.

V devetem kolu bo v Podčetrtku gostovala vodilna ekipa 1. SKL, Koper Primorska (27. 11.), Zlatorog pa bo 30. novembra gostoval v Domžalah.

Izjavi trenerjev po tekmi:
Robi Ribežl, trener Zlatoroga:
“Derbi, ki šteje dvojno. Te dve točki znata na koncu veliko pomeniti. Začel smo v nekem krču, vendar vseeno moram čestitati svojim igralcem, ki so odigrali obrambo na nivoju. Všeč mi je bila fizična igra obeh ekip, tako se igra košarka.”

Bojan Lazić, trener Terme Olimia Podčetrtka:
“Mi smo s to tekmo dobili točno tisto, po kar smo prišli. Dejansko smo želeli neko reakcijo. Fantje so reagiral in pokazal, da so lahko tekmovalni in kompetativni na tem nivoju. Zmanjkala nam je kakšna žoga, ki bi šla v koš, tak je šport. Jaz močno verjamem v svoje fante in naše trdo delo.”
HOPSI POLZELA : HELIOS SUNS 86:87 (26:28, 22:18, 19:14, 19:27)
Hopsi Polzela:
 Collins 30, Morina 9, Dragan 3, Čebular 3, Vašl 19, Fowler 5, Atanacković 11, Vasilić 6.
Helios Suns: Konjević 11, Radovčić 14, Pelko 26, Oman 5, Šantelj 8, Mahkovic 16, Florveus 7.

Tekma je bila nadvse zanimiva in borbena, na koncu pa so zmagovalca odločile malenkosti oziroma dejstvo, da je imel gostujoči trener Dejan Jakara dovolj razpoloženih posameznikov.

Domžalčani so v zadnjih dveh minutah in pol zadeli tri trojke. Najprej Jure Pelko (26 točk, trojke 5:9) za znižanje zaostanka 80:76, nato pa dvakrat zapored Blaž Mahkovic (16 točk, 8 skokov, trojke 3:3). Z drugo je goste slabo minuto pred koncem pripeljal v vodstvo 85:83.

Domačini so nato preko prvega strelca tekme Antonyja Derayja Collinsa (30 točk, met iz igre 14:21, 6 podaj, indeks 36) znova povedli, Krešimir Radovčić je 17 sekund pred iztekom časa zadel za prednost gostov 87:86, tragični junak pri domačih pa je postal izkušeni Sandi Čebular, ki je devet sekund pred zaključkom zgrešila dva prosta meta.

V devetem kolu 30. novembra bodo Hopsi gostovali v Šenčurju, Domžalčani pa se bodo doma pomerili z Zlatorogom.

Dodajmo še tole, koliko kazni bodo primorani plačati Hopsi:

1. KD HOPSI POLZELA se zaradi dosojene tehnične napake trenerju Kuhar zaradi nešportnega vedenja  kaznuje s kaznijo 200,00 EUR.
2. KD HOPSI POLZELA  se zaradi dosojene tehnične napake igralcu Collins zaradi nešportnega vedenja  kaznuje s kaznijo 100,00 EUR.
3. KD HOPSI POLZELA se zaradi vložene disciplinske prijave proti trenerju Kuhar zaradi nešportnega vedenja  kaznuje s kaznijo 200,00 EUR.
4. KD HOPSI POLZELA se zaradi nešportnega vedenja uradnega napovedovalca, posledica česar je bila njegova odstranitev, kaznuje s kaznijo 200,00 EUR.
5. KD HOPSI POLZELA se zaradi posamičnih primerov žaljenja uradnih oseb s strani navijačev ekipe, kaznuje z OPOMINOM.
6. KD HOPSI POLZELA se zaradi vrženega trdega predmeta s strani navijačev ekipe kaznuje s kaznijo 100,00 EUR.

Izjavi trenerjev po tekmi:
Boštjan Kuhar, trener Hopsov:
“Po takšni tekmi je težko povedati karkoli pametnega. Žal nam je naših navijačev, ki so nas znova glasno vzpodbujali.

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov:
“Čestitke fantom za zmago, dobra šola nam je bila tekma v Čačku, tokrat smo odigrali borbeno in na koncu z malo sreče zasluženo zmagali. Čestitke tudi domačinom za fer in borbeno igro.