Davis s trojko ob sireni povedel Lakerse do vodstva 2:0

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Liga NBA iz dneva v dan skrbi, da iz Orlanda prihajajo neverjetne košarkarske zgodbo. Tokratno je spisal Anthony Davis, ki je ob zaostanku svoje ekipe za točko po podaji Ronda iz avta s trojko ob zvoku sirene poskrbel, da Lakersi ohranjajo vlogo velikih favoritov v seriji, Denver pa prisilil v ponovno lovljenje zaostanka.

Po izenačenem začetku, kjer je prednjačil predvsem James, ki je dosegel prvih 12 točk za svojo ekipo, so v drugi četrtini pobudo prevzeli Lakersi – James je že po 16-ih minutah dosegel 20 točk, prednost pa je narasla na 16 točk. Denver je v tretji četrtini pričel s preobratom, na začetku zadnje četrtine tudi povedel, kar mu je uspelo tudi ob samem zaključku tekme. Neverjeten koš je sicer dosegel ponovno odlični Jokić, ki je ob zgrešenem metu Murryja žogo v zraku preusmeril proti košu za vodstvo Nuggetsov.

 

Jokić je v zadnjih treh minutah sicer pripravil pravo košarkarsko kliniko, večinoma ga je (neuspešno) pokrival prav Anthony Davis. Jokić je v tem obdobju dosegel 11 točk, tudi dve za zadnje vodstvo Denverja 103:102.

V zadnjem napadu Lakersov je prodiral James (v drugem polčasu je dosegel le 6 točk), Caruso je imel odprt met za zmago, v napadu je po zgrešenem metu uspešno skočil Green, katerega met pa je dve sekundi pred koncem Murray blokiral. Lakersi so brez minute odmora izvajali iz avta, Rondo pa je na trojki uspešno našel Davisa, po tem, ko se je verjetno obramba Denverja preveč osredotočala na Jamesa. Predvsem je v obrambi Denverja ‘zaspal’ Plumlee, ki je v tistem trenutku pokrival Davisa, ni pa mu sledil do konca, ob dokaj mehki in skoraj neobstoječi blokadi je zahteval menjavo, to pa je bilo dovolj, da je Davis sprožil met še preden ga je uspel Jokić dovolj ovirati.

 

To je bil moj najpomembnejši met v karieri, čisto drugače je, če zadeneš v finalu konference ali pa v rednem delu sezone. Naš cilj je osvojitev naslova in smo na dobri poti,’ je po tekmi samozavestno in navdušeno razlagal Davis, ki je bil ponovno najboljšo strelec tekme, dosegel je 31 točk in 9 skokov, James je na koncu zbral 26 točk in 11 skokov.

 

Nikola Jokić je za Denver dosegel 30 točk, 6 skokov in 9 asistenc, Jamal Murray je dodal 25 točk.

Liga NBA, 20.9.:

Denver – LA Lakers 103:105