Datum znan, upajmo, da bo Dončić poleg

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

V začetku aprila je Izvršni odbor FIBA sprejel nekaj datumskih zasukov košarkarskih tekmovanj pod svojim okriljem. Med drugim so, s preložitvijo OI na leto 2021, predlog novega termina dobili tudi moški kvalifikacijski olimpijski termini. Sedaj je potrjeno, da bodo le ti na sporedu med 29. junijem in 4. julijem 2021.

S sedeža mednarodne košarkarske organizacije so sporočili, da so se zaključili pogovori med FIBA in Mednarodnim olimpijskim komitejem glede natančnega datuma vseh štirih moških kvalifikacijskih olimpijskih turnirjev. FIBA je v začetku aprila za igranje turnirjev sicer predlagala časovni okvir med 22. junijem in 4. julijem 2021, a se sama nagibala k točnemu datumu igranja od 29. junija do 4. julija 2021.

Po več sestankih in razpravah je Mednarodni olimpijski komite danes potrdil predlog FIBA in tako bodo vsi štirje moški košarkarski olimpijski kvalifikacijski turnirji odigrani med 29. junijem in 4. julijem 2021.

Mednarodni olimpijski komite je kljub temu, da je rok za uvrstitev športnikov na OI postavil na 29. junij 2021 upošteval Fibine argumente in s tem bodo reprezentance po zaključkih klubskih tekmovanj imele dovolj časa za ustrezno pripravo na kvalifikacije. #mojtim bo premierni nastop na olimpijskih igrah lovil v konkurenci Angole, Poljske, Litve, Venezule in Južne Koreje.