Daneu: “Tajfun bo moral zmagati tudi na kakšnem gostovanju”

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Analize slovenskih nastopov, Kolumna
.
(foto: slovenskenovice.si)

(foto: slovenskenovice.si)

Minuli vikend je malo manjkalo, pa bi slovenske ekipe iztržile maksimalen izkupiček, vendar pa na žalost Krka ni izkoristila slabše predstave Mega Vizure. Imeli so sicer lepo priložnost za zmago že v rednem delu, vendar so slabo izvedli zadnji napad. V podaljšku Krkaši nato niso imeli nobene možnosti. Kljub vsemu po 12 kolih ostajajo, s 50% izkupičkom zmag in porazov, najbolje uvrščena slovenska ekipa. Z eventualno zmago proti Mega Vizuri pa bi lahko resno začeli razmišljati tudi o preboju med prve 4 ekipe, kajti prišli bi samo na eno zmago razlike glede na Mega Vizuro, ki je ponovno dokazala, da njene zmage niso naključne.

BolčinaTajfun z zmago proti MZT-ju drži korak s sredino lestvice. Ima pet zmag, vse v domači dvorani. Če bo želel mešati štrene v zgornji polovici sredine, bo moral zmagati tudi na kakšnem gostovanju. Najbolj se je tokrat izkazal Bolčina, ki je dosegel 19 točk v 19 minutah. Dobro mu je asistiral Bratož z 12 točkami v 16 minutah. Zanimivo je, da sta največ točk dosegla igralca, ki sta po odigranem času na tej tekmi bila šele 6. in 8. igralec!

RupnikUnion Olimpija je končno prekinila niz porazov ABA ligi. Tokrat so odigrali predvsem dobro v obrambi, še posebej v prvi četrtini, ko so si priigrali 12 točk razlike. Metalac je sicer nekajkrat zapretil in se približal na nekaj točk zaostanka, vendar je Union Olimpija, predvsem po zaslugi Rupnika, ki je dosegel 17 točk in imel 8 asistenc, vse napade odbila. Svoj delež je z 11 točkami prispeval tudi Mesiček, ki je sicer delal napake, vendar so bile to napake, ki so oprostljive. Tukaj mislim predvsem na osebno napako na Bakiću, ob kateri je le-ta dosegel še trojko, ko se je Metalac dve minuti pred koncem tekme približal na samo štiri točke zaostanka. V naslednjih dveh kolih Union Olimpijo čakata dve gostovanji, pri Partizanu in MZT-ju. Lepo bi bilo, če bi domov prinesli vsaj eno zmago. Obe ekipi zaostaja za eno zmago, ter tako nujno potrebujeta domači zmagi, da se malce odlepita od zadnje uvrščene Sutjeske.