Daneu: Se Tajfun lahko vmeša v boj za končnico?

Rubrika: ABA Liga
(foto: slovenskenovice.si)
(foto: slovenskenovice.si)

Tajfun je z drugo zaporedno zmago v gosteh dokazal, da zmaga proti Igokei v Laktaših ni bila naključje. Šentjurčani so, predvsem po zaslugi dobre in čvrste obrambe, premagali Sutjesko in so tako zasluženo najbolje uvrščena slovenska ekipa, ki si s sedmimi zmagami deli 5. mesto na lestvici. Ponovno je bil odličen Bratož, ki je v 31 minutah poleg 13-ih točk zbral še 10 skokov (od tega 5 v napadu) in kar 6 ukradenih žog, bil pa je tudi brez izgubljene žoge, kar je prava redkost, če pomislimo, da jo ima kot organizator največ v rokah. Tajfun ima lepo priložnost, da se v naslednjih treh kolih, kolikor se jih še igra do novega leta, povsem približa približa Mega Vizuri (danes še igrajo proti Crveni Zvezdi), ki ima kar neugoden razpored. Ob morebitnem ugodnem razpletu za Tajfun, bi se lahko celo resno začeli spogledovati z uvrstitvijo med 4 najboljše ekipe. Vsekakor sta Cibona (doma) in Krka (v gosteh) realno premagljivi ekipi, Crvena Zvezda pač ne.

TajfunKrka se je po visokem zaostanku proti Budućnosti v drugem polčasu vrnila v igro in za kratek čas celo povedla, vendar so, proti zelo čvrsti ekipi Budućnosti, očitno porabili preveč energije, da bi lahko končnico odigrali bolje. Dodatna oteževalna okoliščina je, da igrajo samo z Rojcem kot organizatorjem, saj so se pred dnevi razšli s Katnićem, ki ni prikazoval igre, kot bi si jo želel trener Velić.

Union Olimpija je posebna zgodba. V bistvu sploh ne vem, kaj naj napišem. Vse skupaj ne zgleda preveč dobro in upam, da so v upravi zaskrbljeni ter da bodo potegnili prave poteze. Vprašanje pa je, kaj si lahko zaradi finančne situacije sploh privoščijo. Še prej pa morajo vedeti, kaj sploh hočejo. Olimpija že 13 let gasi požar. Težava je, da vsakič, ko ga pogasijo, pozabijo na požarno stražo. Malce napačnega vetra in ogenj se razplamti. Na pogorišču pa ostaja vedno manj.