Daneu: “Pri Olimpiji so reagirali, kot je bilo potrebno”

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Kolumna
.
(foto: slovenskenovice.si)

(foto: slovenskenovice.si)

Tajfun je zapravil lepo priložnost, da bi obdržal korak z vodilnimo četverico. Doma so visoko izgubiľi proti Ciboni, ki je odigrala dobro tekmo, medtem ko je Tajfun odigral najslabšo v tej sezoni. Predvsem so bili premalo čvrsti pod košem ter premalo natančni pri metu za dve točke. Odstotek metov za dve točki je bil komaj malo čez 30 odstotkov, za razliko od Ciboninega, ki je bil 54 odstoten. To je bila tudi edina bistvena razlika, če pogledamo statistiko.

SinovecKrka je po treh zaporednih porazih dosegla pomembno zmago v gosteh proti Zadru. Odigrali so pametno in kot je rekel trener Velić, so skozi celotno tekmo kontrolirali ritem ter vsilil svoj način igre. Še posebej dobro je odigral Sinovec, ki je poleg 17 točk ujel še 10 zgrešenih metov nasprotnika, kar je precej impresivna številka za beka.

WrightKončno lahko tudi kaj lepega in dobrega napišem o Union Olimpiji. Očitno so zopet v dobri strelski formi, ki jo nujno potrebujejo, saj so zelo odvisni od napada. Pred tekmo proti Igokei so se znašli v situaciji, ko bi jih še en domači poraz postavil v zelo neprijetno situacijo. Na srečo so reagirali kot je bilo potrebno, s čvrsto obrambo in natančnim napadom. Sedaj lažje dihajo ampak daleč od tega, da se lahko sprostijo, saj jih v naslednjih dveh kolih čakata pomembni tekmi. V sredo proti Sutjeski v gosteh in potem še doma proti Ciboni. V prid jim gre dejstvo, da je premor v Eurocupu in se lahko mirno posvetijo tekmecem v ABA ligi. Bilo bi zelo neprijetno, če bi izgubili, predvsem proti Sutjeski, kaj šele obe tekmi. Upajmo na dve zmagi, da bodo novo leto pričakali bolj mirno.