Daneu: Oba slovenska predstavnika sta odigrala solidno

Rubrika: ABA Liga
(foto: slovenskenovice.si)
(foto: slovenskenovice.si)

V minulem tednu je večina ekip odigrala dve koli. Danes in v sredo nas čakajo še zadnji tri tekme v letošnjem koledarskem letu. Zanima nas predvsem sredina, ko se bosta v Ljubljani pomerili dve ekipi z dolgo tradicijo, Union Olimpija in Cibona. Za obe ekipi je ta tekma izredno pomembna. Obe imata namreč po šest zmag in nujno potrebujeta sedmo, s katero bi si povečali možnosti v nadaljevanju prvenstva. Union Olimpija je v sredo zamudila priložnost v Nikšiću proti zadnje uvrščeni Sutjeski, s katero ima sedaj dva poraza in je tako v slabšem položaju, če bi o končnem razporedu odločala medsebojna srečanja. So pa Ljubljančani v prednosti pred Cibono, katero so v prvem delu s štirimi točkami razlike premagali v Zagrebu. Ljubljančani so zmago proti Sutjeski zapravili predvsem na račun izgubljenih žog, v vseh ostalih elementih pa so bili enakovreden nasprotnik.

Krka Tajfun
(foto: aba-liga.com)

V 16. kolu smo lahko videli  nov slovenski dvoboj. V Novem mestu je bila Krka po dveh podaljških boljša od Tajfuna, ki je zapravil lepo prednost v rednem delu tekme, potem pa so v zadnjem delu četrte četrtine in v obeh podaljških naredili preveč neumnosti, da bi lahko še drugič v tej sezoni premagali vse boljšo ekipo Krke. Tako Krka kot Tajfun sta v 17. kolu izgubila. Krka v Zagrebu proti Cedeviti, ki v ABA ligi že deset kol ne pozna poraza, Tajfun pa doma proti Crveni Zvezdi. Oba slovenska predstavnika sta odigrala solidni tekmi in nista bila nadigrana, z malce sreče in več spretnosti pa bi mogoče lahko tudi zmagala.

Tekme se nadaljujejo že takoj 2. Januarja, zato si moštva prav veliko počitka ne bodo mogla privoščiti. Tajfun bo gostoval v Podgorici pri prvouvrščeni ekipi Budućnosti, v Novem mestu pa nas čaka slovenski derbi, na katerem se bo Krka želela oddolžiti Union Olimpiji za neprijeten poraz iz prvega dela, ko so jih Ljubljančani premagali s kar 30 točkami razlike.

Vsem bralcem v prihajajočem letu želim vse najboljše, našim moštvom pa čim več zmag.

SREČNO 2016!