Daneu napoveduje: “Potrebujemo slab dan Spanoulisa”

Rubrika: EuroBasket 2015
(foto: slovenskenovice.si)
(foto: slovenskenovice.si)

Najprej na brzino k včerajšnji tekmi. Po odličnem prvem polčasu, ko so naši reprezentantje dosledno izpolnjevali navodila selektorja Zdovca, je vse teklo kot po maslu. Odlična obramba, dober napad, malo napak. Skratka vse tisto kar smo si želeli, disciplina, koncetracija in energija. Kot bi rekel selektor: “Malo izletov v neznano.”. Vsi smo dobili občutek, da bo drug polčas samo še formalnost. Na žalost so tako razumeli tudi igralci. Staro pravilo, ki je veljalo, velja in bo veljalo do vekomaj. Ne daj nasprotniku, da se vrne v igro. Stisni 5,6  minut ali kolikor je pač potrebno, da se nasprotnik ne razigra, pa naj bo to slabši ali boljši nasprotnik. Ne daj mu veselja, do igre.

Kakorkoli, edino kar šteje je zmaga in moralo bi se zgoditi čudo, da se ne bi uvrstili v zaključni del tekmovanja. Ali še bolje, imamo možnost, da smo celo prvi v skupini, kar ni nihče pred tekmovanjem, razen Zdovca, verjel niti pod razno. Res pa je, da je verjetnost majhna. Premagati bi morali Grčijo z razliko približno 12 točk ali pa upati, da bi ob zmagi z manjšo razliko, Hrvati izgubili od Nizozemcev ali Gruzincev.

Prepelič šutKaj reči o Grkih? So tihi favoriti tega prvenstva. Imajo odlično, izkušeno ekipo, ki je željna kolajne. Zelo pomembno bo, kako se bodo naši centri zoperstavili odličnemu Koufosu in izkušenemu Bourousisu. Zanimivo je, da Spanoulis še ni prvi strelec Grkov. Grški strelci so lepo razporejeni s povprečjem od 11,3 do 7 točk, ki jih v povprečju dosega Zisis. Imajo dolgo klop in so lahko agresivni. V bistvu ni kaj filozofirati. Lahko igramo vrhunsko tekmo, vse kot si bo zamislil strokovni štab. Zadevaš, igraš obrambo, tečeš, skačeš, potem pa Spanoulis vzame žogo in odloči tekmo. Skratka potrebujemo boljšo tekmo kot smo jo odigrali proti Hrvaški in slab dan Spanoulisa.

Za konec ne morem mimo Prepeliča. Sam bog ve, zakaj je prišel k pameti. Samo upamo lahko, da ni samo trenutno.