Daneu in Butala v Treh lilijah

Rubrika: Liga Nova KBM

V Treh lilijah v Laškem je bilo včeraj zelo pestro. Ne samo, da je domači Zlatorog premagal Hopse na prvi tekmi državnega prvenstva, še pred tem so se 4 ekipe merile na mednarodnem veteranskem košarkarskem turnirju.

veterani

Laški veterani letos obeležujejo 20. letnico igranja veteranske košarke, zato so v ta namen priredili mednarodni turnir. Prišle so ekipe iz srbskega Novega Sada, hrvaškega Sukošana ter slovenskih Cirkovcev in domačega Laškega.

Vrstni red turnirja je bil sledeč, zmagovalci so bili ekipa iz Novega Sada, ki so v finalu ugnali domačine. Cirkovčani pa so bili slabši od Sukošana.
A ni šlo za rezultate temveč za obeležitev jubilejne obletnice. V ta namen se je turnirja udeležil tudi legenda jugoslovanske košarke Ivo Daneu, ki je skupaj s predsednikom komisije za veteransko košarko pri KZS dr. Vincencem Butalo podeljeval spominske plakete.

Plakete so prejeli Milan Damiš in Srečko Lesjak za 20 let igranja v KK VZL; Alojz Požin, Stojan Zor, Danijel Lapornik, Marko Pinter, Simon Zdolšek, Zoran Blatnik in Tomaž Blagotinšek za 15 let igranja v KK VZL ter Robert Karlatec in Jože Sadar za 10 let igranja v KK VZL.

Laški veterani so bili leta 2007 svetovni prvaki, naslov so osvojili v Portoriku. So pa še dobitniki tako srebrne kot bronaste medalje s svetovnih prvenstev, in sicer so si bron priigrali leta 2005 na Novi Zelandiji, bron pa leta 2009 na Češkem.