Danes znani trije polfinalist, jutri še tekma v Novem mestu

Rubrika: Pokal Spar

V ponedeljek, 14. januarja, se bodo odigrale povratne tekme četrtfinala 18. Pokala Spar. Petrol Olimpija bo ob 19:00 uri, z neposrednim prenosom na Šport TV, v dvorani Stožice gostila ekipo Rogaške. Ob istem terminu bosta na sporedu še tekmi med ekipama Helios Suns in Šentjur ter Hopsi Polzela in Plama Pur. V torek, 15. januarja, ob 19:00 uri novomeška Krka doma pričakuje aktualne pokalne prvake – Sixt Primorsko.

Pokal Spar, četrtfinale, 2. tekma, 14.1.

Petrol Olimpija – Rogaška (19.00)

Rogaška je v prvi četrtfinalni tekmi, po tesnem boju do zadnjega napada, na koncu le morala priznati premoč Petrol Olimpije, ki v tekmo vstopa s tremi točkami naskoka (95:92). Obeta se zanimiv boj, kjer bo odločala izkušenost ter spočitost igralcev, saj so obe ekipi v preteklih dneh odigrali kar precej tekem. Tekmo si bo moč z neposrednim prenosom ogledati na Šport TV.

Helios Suns – Šentjur (19.00)

Košarkarji Šentjurja so v prvi četrtfinalni tekmi Pokala Spar na domačem parketu premagali ekipo Helios Suns z rezultatom 84:60. Domžalčani so sicer v soboto, 12. januarja, v 13. kolu Lige Nova KBM z odlično igro v napadu premagali Šentjur, vendar jih na povratni tekmi v Domžalah čaka težka naloga, če želijo izničiti razliko 24 točk. Na drugi strani pa se bodo košarkarji Šentjurja skušali oddolžiti za boleč, ligaški poraz in prikazati boljšo, moštveno košarko.

Hopsi Polzela – Plama Pur (19.00)

Ekipa Hopsov tokrat potuje na gostovanje k edinemu drugoligaškemu predstavniku, Plami Pur, ki se je ekipi iz Polzele, v prvi tekmi, precej dobro upirala. Polzelani so tekmo sicer dobili s 16 točkami prednosti (96:80), kar pa ni zgotovilo za napredovanje, saj bodo domačini pred domačimi gledalci še dodatno motivirani.

15.1.

Krka – Sixt Primorska (19.00)

Zadnjo tekmo četrtfinala Pokala Spar bosta, bolj ali manj zgolj formalno tekmo, odigrali ekipi Krke in Sixt Primorske. Novomeščani so v drugem polčasu prve tekme popustili in tekmecem dovolili, da si pred povratno tekmo priigrajo visoko rezultatsko prednost. Primorci so slavili z rezultatom 83:55.