Danes z Madžari, jutri BiH, selektor Sekulić opozarja na osredotočenost

Rubrika: Reprezentanca

Moška članska košarkarska reprezentanca je z zmago 92:85 nad Litvo uspešno začela 41. izvedbo EuroBasketa. Za reprezentance v Kölnu je petek prost tekmovalni dan, a sledi živahen vikend. V soboto, 3. septembra, se bo #mojtim ob 20.30 uri pomeril z Madžarsko, v nedeljo 4. septembra ob 17.45 uri pa sledi še dvoboj proti Bosni in Hercegovini. Obe tekmi boste lahko spremljali na POP TV.

EVROPSKO PRVENSTVO 2022
SKUPINA B, 2. in 3. kolo

Sobota, 3. september 2022
Köln – Köln Arena, ob 20.30 uri
MADŽARSKA : SLOVENIJA – prenos na POP TV

Nedelja, 4. september 2022
Köln – Köln Arena, ob 17.45 uri
SLOVENIJA : BOSNA IN HERCEGOVINA – prenos na POP TV

IZIDI IN LESTVICE EVROPSKEGA PRVENSTVA 2022

Po zapletu z organiziranim prevozom na uvodno tekmo prvenstva, je Košarkarska zveza Slovenije v petek prejela uradno opravičilo nemškega organizacijska odbora EuroBasketa. Neprihod avtobusa je bil povezan z napako voznika, ki se ni držal predpisanega razporeda voženj. Pozabljivi voznik je bil nemudoma razrešen svoje vloge, #mojtim pa je na petkov trening že peljal nov voznik.

A nesrečni četrtkov slučaj je le še zabaven spomin. #mojtim je po zelo dobri predstavi in uvodni zmagi nad Litvo misli usmeril k nadaljevanju prvenstva ter tekmami, ki sledijo. Prvi dve že ta vikend.  V soboto, 3. septembra, se bodo Slovenci ob 20.30 uri pomerili z Madžarsko, v nedeljo 4. septembra ob 17.45 uri pa sledi še dvoboj proti Bosni in Hercegovini. Obe tekmi boste lahko spremljali na POP TV.

PODSTRAN MOŠKE ČLANSKE REPREZENTANCE

Naslednja slovenska tekmeca sta se med seboj pomerila uvodni dan prvenstva v Kölnu. Po boljšem začetku Madžarov, so v nadaljevanju pobudo prevzeli košarkarji Bosne in Hercegovine in prišli do zmage 95:85.

V košarkarski zgodovini ima #mojtim z obema reprezentancama boljše razmerje zmag in porazov. Madžare je v trinajstih dvobojih ugnal desetkrat. Nazadnje sta se moštvi srečali prav v kvalifikacijah za letošnji EuroBasket. Tekmo v Sombotelu so dobili Madžari s 77:75, v ”mehurčku” v Kijevu pa so bili s 84:72 boljši Slovenci. Proti reprezentanci Bosne in Hercegovine je slovenska reprezentanca na štirinajstih tekmah zbrala enajst zmag. Zadnji medsebojni dvoboj pa sega že v daljne leto 2013, ko je #mojtim v pripravah na domače evropsko prvenstvo zmagal 70:54.

Aleksander Sekulić, selektor slovenske reprezentance:
”Za nami je uspešen začetek prvenstva. Zmaga proti vrhunski reprezentanci Litve je izjemno pomembna tudi za samozavest ekipe. Je pa res, da je to zgolj ena zmaga in pred nami je še dolgo prvenstvo. V skupinskem delu nas čakajo še štiri tekme in že prva naslednja proti Madžarski je najbolj pomembna. Če proti Madžarom nisi dovolj zbran, lahko hitro zaideš v težave. Lahko rečemo, da smo boljša ekipa od njih, a to bomo morali pokazati in dokazati na igrišču. V tekmo se moramo podati maksimalno osredotočeni in motivirani ter se tekme lotiti na enak način, kot smo to storili proti Litvi.”

Po vikendu v ponedeljek sledi drugi dan premora, za konec skupinskega dela pa se bodo Slovenci pomerili še z gostitelji Nemci (6. september, 20.30) in Francozi (7. september, 17.15).