Danes se za Slovenijo navija tudi v Novem mestu

Rubrika: Reprezentanca

Pred nami je še en košarkarski večer, ki si ga bomo, v to smo prepričani, zapomnili. Slovenska košarkarska reprezentanca vsa našpičena čaka četrtfinale 41. evropskega prvenstva v Nemčiji, na drugi strani bo Poljska.

Tokratno evropsko prvenstvo je sprožilo pravo navijaško evforijo, za naše košarkarje se organizirano navija po celi Sloveniji, tudi košarkarsko Novo mesto ni izjema.

V Zavodu Novo mesto so tako pripravili navijaško cono, ki so jo poimenovali Novo mesto, navijajmo skupaj. Zbiramo se pred Kulturnim centrom Janeza Trdine, kjer je na voljo velik zaslon, ekipa v Art Cafeju pa poskrbi za pijačo in jedačo.

V minulih dneh se je tu zbralo precej ljudi, ki niso le uživali v košarkarskih vragolijah Luke Dončića, Gorana Dragića, Jake Blažiča, Zorana Dragića, Žige Samarja, Luke Rupnika, Klemna Prepeliča, Žige Dimca, Mikea Tobeyja, Vlatka Čančarja, Alekseja Nikolića in Eda Murića, ampak so uživali tudi v nagradnih igrah, ki so jih pripravili partnerji projekta, ki ga vodi Matjaž Kuzma, strokovni sodelavec Zavoda Novo mesto.

„Košarkarska vročica se dviga, veselimo se današnjega večera in ogleda tekme. Prepričan sem, da se bo zbralo precej ljudi, ki so ta konec mesta vzeli za svojega, tu je nastala prijetna točka, kjer se družijo športni navdušenci. Ne le za košarkarje, v minulih dneh smo navijali tudi za naše odbojkarje. Dobrodošli pred KC Janeza Trdine, tekma se začne ob 20.30,“ pove Matjaž Kuzma.