Danes prva tekma s Hrvati, Sekulič zaželel Šišku hitro okrevanje

Rubrika: Reprezentanca

Na torkovem dopoldanskem treningu se je #mojtim priključil še Luka Dončić, po kosilu pa je slovenska izbrana vrsta odpotovala na Reko, kjer jo v sredo čaka prvi test pred olimpijskim kvalifikacijskim turnirjem v Kaunasu. Ob 19. uri se bodo Slovenci pomerili s Hrvati, tekmo pa bo moč spremljati na SportKlubu. Reprezentanca je pred kvalifikacijami žal ostala brez poškodovanega Žana Marka Šiška.

Pripravljalna tekma moške članske reprezentance
Sreda, 16. junij 2021, ob 19. uri (Reka, športni center Zamet)

HRVAŠKA – SLOVENIJA (prenos na SportKlubu)

Obe reprezentanci se te dni zavzeto pripravljata za nastop na olimpijskem kvalifikacijskem turnirju. Za razliko od Slovencev, ki bodo potovali v Kaunas, bodo Hrvati turnir gostili v Splitu, s pripravami pa so začeli v Rovinju. Zaradi epidemioloških ukrepov si bo sredin dvoboj na Reki lahko ogledalo le manjše število gledalcev. Tako vstopnice za sosedski derbi sploh niso šle v prodajo, navijači pa bodo dvoboj lahko spremljali prek malih zaslonov.

Hrvaška in slovenska izbrana vrsta imata bogato zgodovino medsebojnih dvobojev. Do sedaj sta se pomerili že triintridesetkrat. Štirinajst zmag so zabeležili slovenski košarkarji, devetnajstkrat pa so bili uspešnejši hrvaški tekmeci. Izid tekme tokrat razumljivo ne bo v prvem planu. Oba selektorja se namreč srečujeta s podobnimi izzivi, saj se igralci postopno priključujejo, tako da treningi še ne potekajo v polnih zasedbah.

Selektor #mojtim Aleksander Sekulić in košarkarji ne glede na to, dvoboj nestrpno pričakujejo. Le ta bo namreč že prvi pokazatelj trenutnega stanja ekipe in bo vsekakor dal smernice, na katerih elementih igre bo v nadaljevanju priprav potrebno posvečati največ pozornosti. Na Reko so odpotovali vsi košarkarji, ki jih ima strokovni štab reprezentance trenutno na voljo.

Reprezentanca žal brez poškodovanega Žana Marka Šiška

Žan Mark Šiško je pred dnevi končal klubsko sezono v dresu münchenskega Bayerna. Slovenski organizator igre se je v letošnji sezoni dokončno uveljavil pod evropskimi koši in bil eden izmed nosilcev igre nemškega kluba, v velikih načrtih pa ga je v prihajajočih olimpijskih kvalifikacijah imel tudi reprezentančni selektor Aleksander Sekulić. A #mojtim v boju za Tokio na Šiška žal ne bo mogel računati. Šiško je namreč v tretji četrtini zadnje finalne tekme nemškega državnega prvenstva proti Albi obnovil poškodbo tetive ne levem stegnu, zaradi katere je bil letos dva meseca že odsoten s košarkarskih igrišč. Podrobni pregledi in slikanje z magnetno resonanco, ki jih je opravil v torek, so namreč pokazali vnovično poškodbo prepone. Okrevanje bo trajalo najmanj dva do tri tedne in tako Žan Mark Šiško, kljub veliki želji in pripravljenosti, reprezentanci ne bo mogel pomagati v Kaunasu.

Aleksander Sekulić, selektor moške članske reprezentance:
” Vsi skupaj že komaj čakamo ti dve tekmi. Dobili bomo prvo sliko kako vse skupaj izgleda in, če deluje, kar smo si skupaj zamislili. V zadnjih dneh se nam je priključilo nekaj novih obrazov. Na treningih še ni bilo časa za uigravanje in s tega vidika nam bosta tekmi še bolj pomembni. Na igrišču bomo skušali uveljavit prednosti, ki jih imamo. Predvsem pa moramo najti ravnovesje v napadu. Igralci prihajajo iz različnih sredin in pomembno je, da se čim prej povežejo v celoto. Na žalost v reprezentanci ne bo poškodovanega Žana Marka Šiška, ki mu vsi skupaj želimo čim hitrejše okrevanje.”

Slovenska in hrvaška reprezentanca se bosta po sredinem obračunu na Reki znova pomerili že v petek. Telemachov spektakel v ljubljanskih Stožicah se bo začel ob 20. uri, vstopnice pa so še v prodaji. Cene vstopnic za rdeči ring se gibljejo med 12 in 16 evrov, v zelenem ringu je cena vstopnic med 30 in 45 evrov, na voljo pa je tudi nekaj ekskluzivnih vstopnic ob samem igrišču.

Vstopnice so za nakup že na voljo prek spleta ter na vseh Eventimovih prodajnih mestih ter Petrol Slovenija. Otroci do dopolnjenega šestega leta imajo prost vstop, a s tem nimajo zagotovljenega lastnega sedeža, saj bo v veljavi sedežni red. Na ploščadi pred dvorano bo od 16. ure dalje organizirano brezplačno hitro testiranje na Covid-19.

INFORMACIJE O VSTOPNICAH IN SPLETNA PRODAJA

Skladno z veljavnimi odloki, se gledalci tekme lahko udeležijo le s potrdilom o negativnem rezultatu PCR ali hitrega testa na virus SARS-CoV-2, ki ni starejši od 72 ur, oziroma če izpolnjujejo pogoje PCT (glej  poglavje Testiranja na prisotnost virusa SARS-CoV-2). Obvezno je tudi upoštevanje ukrepov in navodila organizatorja v povezavi z zajezitvijo širjenja koronavirusa, prav tako je ves čas obvezno nošenje zaščitnih mask (razen za otroke do dopolnjenega šestega leta starosti).

Gledalci morajo upoštevati sedežni red oziroma vzdrževati najmanj 1,5 metra medsebojne razdalje, razen med osebami iz skupnega gospodinjstva. Za gledalce, ki še niso dopolnili 15 let in se tekmovanj udeležujejo z ožjimi družinski člani sli skrbniki ni potrebno izpolnjevanje pogoja PCT. V primeru samostojnega prihoda na tekmo pa morajo izpolnjevati tudi ta pogoj. V kolikor se gledalec ne želi izjasniti glede izpolnjevanja pogoja PCT, lahko organizator športnega tekmovanja gledalca zavrne.