Dan pred začetkom All Star vikenda, Chicago po prostih metih Butlerja ugnal Boston

Rubrika: Liga NBA

V severnoameriški Ligi NBA sta bili dan pred začetkom All Stars vikenda v New Orleansu, na sporedu dve tekmi. Zagotovo najbolj razburljivo je bilo v četrtek v Chicagu, kjer so Chicago Bullsi ugnali Boston Celticse, s 104:103.

Dvoboj med čikaškimi Biki in Kelti iz Bostona je zaznamovala sodniška odločitev v samih izdihljajih tekme. V zadnjih sekundah srečanja je imel žogo v svojih rokah zvezdnik Chicaga Jimmy Butler. Po tem, ko je z obratom najprej iz ritma vrgel Marcusa Smarta, ga je ta ob metu nekoliko udaril po komolcu, sodniki pa so Smartu prisodili prekršek. Celotna ekipa Bostona se je ob tej sodniški odločitvi začela razburjati, Butler pa je mirno zadel oba prosta meta, in svojemu moštvu prinesel 28. zmago v sezoni.

https://www.youtube.com/watch?v=ataGD6GWr2w

Butler je, ob novi odsotnosti Dwyanea Wadea, tekmo zaključil z 29 točkami in sedmimi podajami, prav toliko točk in podaj pa je na nasprotni strani vknjižil Isaiah Thomas. Oba igralca bomo v nedeljo videli na tekmi Vseh zvezd v New Orleansu.

https://www.youtube.com/watch?v=qiML7qMvxWE

Na edini preostali četrtkovi tekmi so Washington Wizardsi na gostovanju ugnali Indiana Pacerse, s 111:98. Glavna kreatorja zmage Čarovnikov sta bila John Wall z 20 točkami in 12 podajami, ter Otto Porter Jr., ki je na poti do 25 točk zadel šest metov za tri točke.

https://www.youtube.com/watch?v=nrsbezqSfHw

Liga NBA, redni del sezone, 16. 2.:

Indiana – WASHIGTON 98:111
(George (7 skokov) in Turner (9 skokov) po 17; Porter Jr. 25 (8 skokov), Morris 21 (7 skokov))

CHICAGO – Boston 104:103
(Butler 29 (7 podaj), Portis 19 (8 skokov); Thomas 29 (7 podaj), Olynyk 17 (7 skokov))