Dallas že ob polčasu spisal nov rekord lige, še 5 ekip neporaženih

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Dallas je na čelu z Luko Dončićem čakalo še tretje zaporedno gostovanje ob začetku sezone – po tesnem porazu na prvi tekmi v Phoenixu in gladki zmagi Lakersov na božični tekmi, je bila tekma proti drugemu tekmecu iz Los Angelesa za Dallas še toliko bolj pomembna.

In gledalci so imeli kaj videti – Dallas je tekmo začel odločen, da doseže prvo zmago v sezoni, na drugi strani pa je stala povsem nerazpoložena ekipa Los Angeles Clippersov, ki so za nameček igrali še brez svojega prvega igralca, Kawhi Lonarda. Dallas je takoj zaigral s svojo prepoznavno igro iz prejšnje sezone, ko je imel statistično najbolj učinkovit napad v zgodovini lige. In tudi proti Clippersom so vpisali nov rekord – ob polčasu je namreč razlika znašala že 50 točk, kar se v zgodovini lige NBA še ni zgodilo. Clippersi so do polčasa dosegli samo 27 točk, če Dallas v drugem polčasu ne bi dosegel niti točke, bi na koncu še vedno zmagal.

Luka Dončić se po odličnem prvem polčasu, ko je dosegel 18 točk in 4 asistence, v drugem ni preveč naprezal, vseeno pa je do konca dosegel 24 točk, 9 skokov in 8 asistenc. Josh Richardson je dosegel 21 točk. Paul George, ki je po tekmi sejal, da prevzame popolno odgovornost za tako veliko razliko, je dosegel 15 točk.

Poleg Dallasa je še nekaj ekip doseglo prvo zmago v sezoni. Charlotte je v tesni končnici premagal Brooklyn in mu prizadejal prvi poraz. Hayward je dosegel 28 točk, na drugi strani Durant eno več. Podoben dosežek je uspel New York, ki je ob prvi zmagi prvi poraz prizadejal Milwaukeeju. Prvo zmago so dosegli tudi igralci Golden State-a, premagali so Chicago, ki ostaja še brez zmage.

Nekoliko presenetljiv je že po samo treh tekmah tudi pogled na seznam ekip, ki še ne poznajo poraza – na vzhodu so to Cleveland, ki je za tretjo zmago premagal Philadelphio, Orlando, ki je premagal Washington (ki ima že 3 poraze), Indiana, ki je v tesni končnici za točko premagala Boston ter Atlanta. Na zahodu je nepremagana samo še Oklahoma, ki pa je odigrala le eno tekmo.

Liga NBA, 27.12.

Dallas – LA Clippers 124-73

Brooklyn – Charlotte 104-106

Orlando – Washington 120-113

San Antonio – New Orleans 95:98

Philadelphia – Cleveland 94:118

Miwaukee – New York 110:130

Boston – Indiana 107:108

Golden State – Chicago 129:128

Phoenix – Sacramento 116:100

Minesotta – LA Lakers 91:127