Dallas z novo evropsko okrepitvijo

Rubrika: Liga NBA

Iz kluba Luke Dončića so sporočili, da je pogodbo s klubom podpisal francoski branilec Frank Ntilikina. V Dallas prihaja kot prost igralec, pred tem je kot osmi izbrani igralec na naboru štiri sezone preživel v New Yorku.

V ekipi Dallasa se bo tako pridružil kar nekaj bivšim soigralcem – Kristaps Prozingis, Tim Hardaway Jr., Trey Burke in Reggie Bullock so igralci, s katerimi si je slačilnico delil še v dresu ekipe New York Knicks.

 

Ntilikina je v štirih sezonah v povprečju dosegal 5,5 točk, 2 skoka in 2,2 asistenci na tekmo, velja pa predvsem za odličnega obrambnega igralca. S francosko reprezentanco je na nedavnih olimpijskih igrah osvojil srebrno medaljo.

Pojavila so se tudi že ugibanja, kaj podpis pogodbe s francoskim igralcem, ki je bil sicer rojen v Belgiji, pomeni za morebitni prihod Gorana Dragića v Dallas – možno je, da je podpis del načrta, da bi Dragića Dallas pripeljal v menjavi igralcev, v katero bi bil vključen tudi Ntilikina, ali pa, da se mogoče prihod še drugega Slovenca v Dallas otežuje, saj (še) ni prišlo do odkupa pogodbe s strani Toronta, in je Ntilikina nekakšna rezervna opcija.