Dallas izenačil, Dončić prehitel tudi Jabbarja

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Dallas je serijo z LA Clippers izenačil na 1:1, potem ko so z odlično ekipno predstavo Luka Dončić in soigralci poskrbeli za prvo zmago v končnici v Orlandu.

Luka Dončić je dosegel 28 točk, 8 skokov in 7 asistenc, navkljub temu, da je večji del drugega polčasa zaradi težav z osebnimi napakami, četrto in peto je dobil takoj na začetku obeh zadnjih četrtin, presedel na klopi. Imel pa je odlično podporo pri ekipi, saj je poleg njega še petim igralcem uspelo preseči mejo desetih točk, Porzingis jih je zbral 23, Haraway Jr. 17.

 

Dallas je vodil celotno tekmo, največ v zadnji četrtini za 18 točk. Pri LA Clippersih je Leonard, ki je bil najboljši strelec tekme, dosegel je 35 točk in 10 skokov, Lou Williams je dosegel 23 točk, Paul George je na koncu sicer prišel do 14-ih točk, toda vse v drugem polčasu, po tekmi pa si je med intervjujem hladil ramo z ledom, kar kaže na to, da njegova poškodba ni še pozabljena.

Z bolečinami v kolenu je igral tudi Porzingis, ki je po tekmi dejal, da dan pred tekmo sploh ni vedel, ali bo lahko igral.

Luka je s svojim dosežkom ponovno spisal tudi delček NBA zgodovine – nobenemu igralcu do sedaj namreč na prvih dveh tekmah kariere v končnici ni uspelo doseči skupaj 70 točk, pred tem je bil vodilni v tej kategoriji Kareem Abdul-Jabbar, prvi je sicer še vedno na lestvici George Mikan, ki pa mu je 75 točk na prvih dveh tekmah uspelo doseči še pred združitvijo NBA z ligo ABA.

Naslednji obračun ekipi čaka že v noči na soboto.

Na preostalih treh tekmah sta na dveh tekmah tekmeca svoji vodstvi povišali na 2:0.

Najprej je to uspelo Torontu, ki je z dobrim zaključkom, čeprav je bil skozi celotno tekmo v zaostanku, vseeno uspelo streti odpor Brooklyna. Odločilno potezo je storil Nick Nurse v zadnji četrtini, ko je na parket poslal nizko peterko, ki je prišla do preobrata, v izenačeni končnici, ko je imel Brooklyn priložnost za izenačenje, pa je Lowry poskrbel za dobro obrambo in tekma je bila odločena.

Z 2:0 je povedel tudi Boston, predvsem po zaslugi Jasona Tatuma, ki je tudi na drugi tekmi popravil svoj rekord v končnici, tokrat je dosegel 33 točk, zadel pa kar 8 trojk, kar je v dresu Bostona nazadnje v končnici uspelo Ray Allenu.

Do izenačenja v seriji pa je uspelo priti ekipi Utah, tudi tukaj je prvo odlično partijo ponovil Donovan Mitchell, dosegel je 30 točk, od tega kar 21 v tretji četrtini. Skupaj je ekipa Utah dosegla kar 20 trojk. Za Denver sta Jokić in Porter Jr. dosegla vsak po 28 točk.