Dajte Gogiju žogo!

Rubrika: Naši na tujem

Prihodnji teden, natančneje v sredo 24. junija, bo na prodajne police prišla biografija enega najboljših slovenskih košarkarjev, ki bo zagotovo popestrila ležerne poletne dni vsem ljubiteljem košarke.

zajeta 2

 

Knjigo, ki jo bo mogoče kupiti v trgovinah Spar in na bencinskih servisih Petrol, je napisal pisatelj in novinar Tadej Golob, ki je zaslužen tudi za biografijo Petra Vilfana, hkrati pa je tudi avtor odličnih intervjujev v reviji Playboy.

»Vsako tekmo igra, kot da je zadnja!« Jeff Hornacek, trener moštva Phoenix Suns

V knjigi, ki obsega devet poglavij, bomo lahko spremljali Gogijevo košarkarsko pot, vse od začetkov na ljubljanski Iliriji, pa vse do danes, ko velja za enega najboljših organizatorjev igre v ligi NBA. Zgodbo bodo bralci lahko spremljali skozi pripovedovanje spominov, ki jih je Gogi zaupal pisatelju, v knjigi pa bodo našli tudi veliko zanimivih intervjujev z osebami, ki so Gogiju ves čas njegove kariere trdno stale ob strani in so tako ali drugače zaznamovale njegovo košarkarsko pot – poleg staršev in brata Zorana so svoje spomine na Gogijevo kariero zaupali še Jure Zdovc, Rašo Nesterović, Steve Kerr, Boža Maljković in drugi.

gogi knjiga 1

 

 »Ko sva igrala drug proti drugemu, je bilo zmeraj nekaj narobe, nikoli nisva  dokončala tekmeBrat Zoran

Kot nam je zaupal Dragić je bil tudi sam presenečen nad izjavami v intervjujih, saj je te  prebral šele v knjigi. Prav tako se je ob pogovorih z Golobom z veseljem spominajl  različnih dogodivščin iz otroštva, v katerem, kot boste lahko prebrali v knjigi, ni  manjkalo zabavnih trenutkov. Knjiga je namenjena vsem generacijam, tako tisti mlajši,  ki bo pobližje spoznala kakšno je življenje vrhunskega košarkarja, kot tudi za tiste malo  starejše, ki bodo v knjigi zagotovo našli nekaj, kar bo zadovolilo njihovo košarkarsko  strast, hkrati pa bodo Gogija še bolje spoznali.