Da se ohrani spomin na Aleša in Tarasa

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

Ni ju več. Ne Aleša, ne Tarasa. Čuden in žalosten teden za slovensko košarko.

Precej boljše sem poznal Aleša. Prijatelja nisva bila, kolega pač. Vsakič znova me je navdušil s svojim pogledom na določene košarkarske probleme. Znal je stopiti „ven“ in pogledati z druge strani, perspektive. Znal je biti tudi kritičen, direkten, a vedno korekten. Praviloma ni ovinkaril in je vsakemu povedal, kar mu gre. Večkrat tudi na tak fin dober način. Svoj čas je bil tesen sopotnik vodstva Košarkarske zveze Slovenije, v zadnjem času precej manj. V pogovorih, ki sva jih imela, ga je večkrat zaskrbelo za slovensko košarko. Imel je pomisleke, ki nekaterim niso bili po godu. Nekateri so se tudi bali, da se z Antauer z ekipo pripravlja na prihod na vodilna mesta v slovenski košarki. Pa ga to ni mikalo. Vedel in znal je veliko, srečen in zadovoljen pa je bil s tem, kar je delal v Laškem oz. v Celju. V košarki je pustil globok pečat na več ravneh, ker je v košarki praktično delal vse. Zato ga je bilo težko „šetati in mu prodajati buče“.

Nagrada za klubskega delavca sezone/leta

Prav bi bilo, da tudi Košarkarska zveza Slovenije ohrani spomin na Aleša. Kako? Verjetno ne z memorialnim turnirjem, saj bo to verjetno (naravno) pripadlo Laščanom, kjer je bil Antauer 30 let. Bi pa bilo vredno razmisliti o nagradi/priznanju na letni ravni, kjer bi košarkarska zveza nagradila najboljšega funkcionarja na klubski ravni v tekoči košarkarski sezoni. Ubili bi več muh na en mah: ohranili bi spomin na Alija, izpostavili pa delo teh, ki ostane večkrat v senci uspehov. Nenazadnje pa bi dali dodaten motiv vsem klubom, da naredijo korak naprej tudi na področju managementa.

Štipendiji za igralko in igralca

Za konec pa še Taras: bil je vesten študent, košarkar in velik človek. Morda smiselno, da KZS najde način/mehanizem, da najde sredstva za dve štipendiji, ki ji podeli vsako leto po enemu košarkarju in košarkarici. Tistim, ki uspešno združujejo šolanje in šport ter na tak način vzpodbudi zanimanje za izobraževanje. Verjetno bi tako idejo širokogrudno podprli tudi sponzorji KZS-ja.