Da najde še kak evro za klub, ponoči s kombijem v Benetke

s kategorijo
Novice
.

Celje. Knežje mesto. 25. sezono so začele košarkarice ŽKK Cinkarne Celje, v torek imajo doma prvo evropsko tekmo, ob 18. uri, vstop prost, prihaja češki Nymburk. V Celju je vse podrejeno tej tekmi. Ta teden dvoje medijskih aktivnosti, zadnja danes.

Čehinje so tu

Današnji dan mineva v pripravi na tekmo. Predsednik Borut Kop je malce prej lastnoročno sam lepil Fibine nalepke, direktor kluba Uroš Kranjc pa usklajeval zadnje podrobnosti s Termami Dobrna. Čehinje bodo v ponedeljek ob 7. zjutraj že v Sloveniji, ob 12.30 bodo trenirali.

Trener Damir Grgić ob 20.00 nocoj začenja trening s svojimi dekleti. V Celju z nasmehom na ustih, kot mantro, ponavljajo #midelamo.

V Benetke

Ko človek pomisli, da je dneva konec, in pobaraš za plane, najbolj svetovno prijavi predsednik. „Evo ob 23. uri odhajam v Benetke,“ izusti predsednik. Zakaj, nas zanima. V zadnjih dveh letih so v klubu kupili mini avtobus, zdaj so dobili še kombi. Kopova matematika je preprosta – ali plačuje najem ali pa direktno lising, strošek je isti, efekt z lizingom večji.

„S kombijem hodimo na tekme. Ko tega ni, pa lahko poleg še kaj zaslužimo. Zato smo doregistrirali dejavnost kluba. Cilj je jasen: vsak mesec zaslužiti za obrok lizinga,“ pove Kop, ki je od leta 2012 vključen v klubsko operativo.

Verjetno ni treba poudarjati, da je Kop pred odhodom v Benetke lastnoročno kombi tudi opral.

„Nič mi ni težko, dobro se počutim v klubu,“ še doda, spije bitter lemon in se vmes domeni, da v ponedeljek zjutraj v dvorano pripeljejo oder.