Čudežni Dončić ponovno pisal zgodovino, Denver v težavah

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Luka Dončić, pred tekmo zaradi poškodbe gležnja sploh vprašljiv, ali bo lahko igral ali ne, je spisal novo poglavje zgodovine lige NBA. Na tekmi, ki se jo je Luka s trojko ob sireni odločil v podaljšku, je ‘sproti’ podrl še par rekordov, dosegel novega trojnega dvojčka, predvsem pa poskrbel, da je serija z LA Clippers spet izenačena na 1:1.

Dobra novica tik pred tekmo za navijače Dallasa je bila, da bo Luka vseeno nared za igro, slaba pa, da zaradi težav s kolenom ne bo igral Kristaps Porzingis.

Tekmo so s prepoznavnim stilom igre bolje začeli Clippersi in v prvem polčasu povečevali prednost vse do 21 točk sredi druge četrtine. Do tistega trenutka je bil Luka tudi dokaj rezerviran tako v napadu kot v obrambi, potem pa je skupaj s soigralci najprej poskrbel, da je že do odmora Dallas znižal prednost pod deset točk, v tretji četrtini pa je dosegel 13 točk in Dallas je prvič na tekmi prišel do bolj oprijemljive prednosti, na odmoru pred zadnjo četrtino je znašala 8 točk.

Luka je pred vstopom na parket v zadnji četrtini moral skupaj z zdravstvenim osebjem še enkrat oskrbeti poškodovani gleženj, potem pa je sledila napeta končnica, v kateri je z dvema trojkama prav Luka poskrbel za podaljšek. Pri Clippersih sta bila najbolj razpoložena Leonard in Williams, ki je tudi zadel ključna prosta meta za izenačenje po rednem delu.

V podaljšku je tik pred koncem Clipperse s trojko v vodstvo popeljal Marcus Morris, na drugi strani pa je z že zdaj kultno trojko ob zvoku sirene za zmago poskrbel Luka Dončić in slavje Dallasa se je lahko začelo.

Luka je na koncu dosegel nov rekord kariere, 43 točk, dodal je še 17 skokov in 13 asistenc. Na drugi strani Williams dosegel 36 točk, Leonard 32.

V senci ‘slovenske’ tekme so seveda potekale še tri tekme. Boston je zmagal še četrtič in igralce Philadelphije nekoliko presenetljivo hitro poslal na počitnice, kamor se odpravljajo tudi igralci Orlanda, za katere so bili prav tako v le štirih tekmah premočni branilci naslova iz Toronta.

V težavah se je znašel tudi Denver, ki v seriji proti Utahu zaostaja že z 1:3. Donovan Mitchell je že drugič v seriji presegel mejo 50-ih točk, na drugi strani je to uspelo tudi Murrayu.