Čudežna 3. četrtina Ilirije, Arslanagiću pomagala Klobučar in Mikuš

Rubrika: Liga Nova KBM

Hopsi so v 14. kolu Lige Nova KBM gostili Ljubljansko Ilirijo. Domači košarkarji so popustili v tretji četrtini, katero so Ljubljančani dobili s 14:36, do konca srečanja so gostje visoko prednost uspešno zadržali (81:103).

Košarkarji Polzele tudi proti Iliriji niso končali serije porazov. Proti Ljubljančanom so izgubili peto zaporedno tekmo in ostajajo na zadnjem mestu prvenstvene razpredelnice, v 14 kolih so zmagali le trikrat, zadnjič 27. novembra. Tokrat so bili tekmecem enakovredni le v prvem polčasu, ki se je končal z izenačenim izidom, odločilen pa je bil začetek tretje četrtine, ko so gosti z delnim izidom 15:1 ušli.

 

To serijo sta s zadetima metoma za tri točke začela Adnan Arslanagić ter Jaka Klobučar. S tem sta spodbudila tudi soigralce, ki so se v napadu povsem razigrali. V tretji četrtini so dosegli kar 36 točk, neusmiljeni so bili predvsem s trojkami. Pri teh metih je blestel Mirko Mulalić, ki je v tej četrtini z razdalje zadel štiri mete. Posledica dobre igre v napadu je bilo vodstvo za 23 točk, pri zadnjem odmoru je bila razlika le za točko manjša.

Zmagovalec je bil takrat praktično že odločen, razlika je v zadnjem delu še nekoliko zrasla, na koncu pa je bila enaka kot po tretji četrtini.

V naslednjem kolu bodo Hopsi gostovali v Škofji Loki pri ekipi LTH Castings, Ilirija pa bo gostila ECE Triglav Kranj.