CSKA dodal nemškega velikana, PAO po F4 z nekdanjim MVP-jem

v rubriki
Evroliga
s kategorijo
Novice
.

Ne le onkraj luže, vroče je tudi na evropski košarkarski tržnici. Panathinaikos, ki je pred kratkim potrdil povratek trenerja Argyrisa Pedoulakisa, bo mesto na zaključnem turnirju v O.A.K.A. Areni lovil tudi s Tyreseom Riceom. Svetislav Pešić ostaja trener Barcelone, Kostas Sloukas in Luigi Datome pa člana Fenerbahčeja.

Vodstvo Evrolige je pred kratkim potrdilo zadnjega, 18., člana evroligaške sezone 2019/20. To je postal Zenit iz St. Petersburga, ki prav tako kot ostali evroligaši pridno kadruje oz. sestavlja ekipo za prihajajočo sezono. V svoje moštvo so Rusi že dodali Alexa Renfroea (nazadnje Partizan), Andrewa Albicyja (Andorra), Dmitryja Khvostova in Andreyja Zubkova (Khimki), v nasprotno smer pa je odšel Sergey Karasev.

Panathinaikos odkrito napada Final Four

Svoje moštvo krepijo tudi pri grškem državnem in pokalnem prvaku Panathiniakosu. Zeleno-beli družini se je namreč pridružil ameriški Črnogorec Tyrese Rice, ki je leta 2014 skupaj z Maccabijem posegel po naslovu prvaka Evrolige, ob tem pa postal tudi MVP zaključnega turnirja. 32-letni organizator igre je nazadnje igral za Brose iz Bamberga.

Panathinaikosu je v teh dneh uspel še en pomemben dogovor, saj je za dve sezoni sodelovanje s klubom podaljšal Američan DeShaun Thomas.

Nov obraz tudi pri prvakih

Za nov izziv se je odločil 214 centimetrov visoki nemški košarkar Johannes Voigtmann, ki je v zadnjih treh sezonah nastopal za Baskonio. Novo sredino za 26-letnega košarkarja, ki lahko zaigra tako na položaju krilnega centra kot tudi centra, bo predstavljal moskovski CSKA.

Barcelona brez sprememb na trenerski klopi

Pred dnevi smo španski mediji poročali, da bi tako kot pri Panathiniakosu do zamenjave glavnega trenerja prišlo tudi pri FC Barceloni Lassi, a se to na koncu ni zgodilo. Za mesto trenerja naj bi kandidiral Pedro Martinez, a pri katalonskem velikanu so se odločili, da bodo še naprej zaupalo Svetislavu Pešiću.

69-letni Srb bo v Barceloni po novi pogodbi ostal še vsaj do konca sezone 2020/21. Še leto več bo v Kataloniji ostal Victor Claver, ki je v Barceloni že vse od leta 2016.

Ostali prestopi/podaljšanja pogodb:
Brock Motum je prestopil v Valencio (iz Anadolu Efesa),
Antonis Koniaris je prestopil v Olympiacos (iz PAOK-a),
Jordan Taylor je prestopil v ASVEL (iz Limogesa),
Alex King ostaja pri Bayernu do leta 2022,
Kostas Sloukas in Luigi Datome ostajata pri Fenerbahčeju do leta 2022,
Jeffery Taylor ostaja pri Realu do leta 2022,