Crvena zvezda že menja trenerja!

Rubrika: Evroliga

Kot poroča Sportklub, Crvena zvezda menja trenerja! Na mesto glavnega trenerja prihaja 65-letni Duško Ivanović, ki naj bi nadomestil 38-letnega Vladimirja Jovanovića.

V klubu očitno niso zadovoljni z delom 38-letnika, ki je letos že ostal brez dela v Ciboni, zdaj pa se bo očitno poslovil še od Crvene zvezde.

V Evroligi ima Crvena zvezda šest porazov in eno zmago, v Ligi ABA pa štiri zmage in poraz, ki so ga senzacionalno doživeli doma proti Zadru, ki je gostoval v Srbiji brez prvega strelca, igralca Luke Božića.

Vse to naj bi botrovalo menjavi, o kateri danes pišejo že tudi ostali srbski mediji.

Ivanović je črnogorski trener, ki je nazadnje deloval v Baskoniji (med letoma 2019 in 2021), poprej je vodil tudi Barcelono, Himki, Panathinaikos in ostale sredine. Bil je tudi izjemen košarkar, ki je med letoma 1980 in 1984 igral v Jugoslaviji, Španiji, Švici in Franciji. Kot igralec je bil s Splitom dvakrat prvak evrolige, kot trener pa je bil državni prvak Španije (3), Švice (3), Francije (1); leta 2000 je z Limogesom osvojil Koračev pokal, leta 2009 je bil izbran za najboljšega trenerja v španski ligi.