Crvena zvezda svoje vrste okrepila z bivšim NBA-jevcem

v rubriki
Evroliga
s kategorijo
Novice
.

Crvena zvezda si je z naslovom prvaka v Ligi ABA zagotovila povratek med Evroligo, kamor pa se ne bo podala z belo zastavo. Iz tabora rdeče-belih so danes potrdili prihod Derricka Browna, nekdanjega košarkarja Charlotte Bobcats, ki je nazadnje nosil dres Anadolu Efesa.

V Beogradu sestavljajo moštvo, ki bi v Evroligi poseglo višje kot pred dvema letoma, ko so rdeče-beli nazadnje nastopali v Evroligi. Tedaj so na 30 tekmah zbrali 11 zmag in sezono končali na 14. mestu.

Moštvo, ki ga bo tudi v prihodnji sezoni vodil 45-letni Srb Milan Tomić, je zdaj postalo močnejše za 31-letnega Američana Derricka Browna (203 cm, 1987), ki je bil v času igranja pri Lokomotiv Kubanu dvakrat izbran v peterko najboljših v EuroCupu. Pred tem je Brown nastopal za Charlotte Bobcats in New York Knicks, nazadnje pa je kar tri sezone nosil dres Anadolu Efesa.

Še pred prihodom Browna, so v klubu potrdili podaljšanje pogodbe s kapetanom Brankom Lazićem, Filipom Čovićem, Billyjem Baronom, še naprej pa bosta rdeče-beli dres nosila tudi Marko Pavičević in visokorasli Boriša Simanić.