Crvena zvezda, Barcelona, Milano, Žalgiris do pokalnih lovorik širom Evrope

Rubrika: Evropske lige

Košarkarji so se minuli konec tedna mudili v zaključnih bojih za pokalnega prvaka v svojih državah. V Srbiji je Crvena zvezda kljub odsotnosti številnih tujih igralcev prišla do naslova. V finalu so z rezultatom 60:73 premagali Mego. Sašo Filipovski je s Partizanom izgubil ravno proti Crveni zvezdi v polfinalu z rezultatom 78:79 in tako so črno-beli po treh zaporednih kronah v pokalnem tekmovanju predali naslov pokalnega prvaka mestnemu rivalu Crveni zvezdi. MVP finalnega turnirja je postal bivši član Kopra Primorske Marko Jagodić Kuridža.

V Španiji so košarkarji Barcelone na precej suveren način prišli do pokalne lovorike in v finalu premagali madridski Real z rezultatom 73:88. Za MVP-ja turnirja je bil izbran Američan Cory Higgins, ki je v finalu Madridčanom nasul 20 točk, 3 skoke in 1 asistenco.

V Italiji je Milano upravičil vlogo favorita in suvereno prišel do nove lovorike. Milančani so v finalu premagali Pesaro z rezultatom 87:59. Najkoristnejši igralec turnirja pa je postal Italijan Luigi Datome.

Do zmage je prišel tudi Žalgiris, ki je v finalu premagal Lietkabelis z rezultatom 76:69. Za najkoristnejšega igralca turnirja je bil izbran bivši član Partizana Joffrey Louvergne.