Črnogorci “udarili” po Olimpiji

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Danes so bila obelodanjena imena klubov, ki bodo v novi sezoni igrala v pokalu EuroCup. Iz Lige ABA so si mesto v 2. evropski ligi zagotovili Partizan, Budućnost in Cedevita Olimpija.

Da bo med izbranci, je odkrito računal tudi Mornar iz Bara, ki je imel krog pred koncem rednega dela Lige ABA enak točkovni izkupiček kot Ljubljančani, a z boljšo medsebojno razliko v obračunu z „vitamini“ iz Stožic.

„Ko je bilo tekmovanje Lige ABA prekinjeno, smo bili v polfinalu Lige ABA, s tem pa tudi v pokalu EuroCup. Zdaj pa v to tekmovanje gre Olimpija, ki si to ni zaslužila! To, kar lahko garantiram v tem hipu je to, da bi mi, če bi bili Cedevita Olimpija, zagotovo mesto v EuroCupu odstopili rivalu, ki si je to zaslužil,“ je za črnogorski portal Vijesti.me dejal predsednik Mornara Đorđije Pavićević.

„Odločitev boarda EuroCupa je sramotna. Če bi razveljavili sezono kot Evroliga, ne bi rekli niti besede. Zdaj pa je jasno, da športni rezultati ne igrajo vloge. Razmislili bomo, če bomo še igrali v Ligi ABA, saj se postavlja vprašanje smisla tekem, če rezultati ne veljajo,“ je še dodal Pavićević.