Čović: “Košarkarska zveza Srbije? Ne obstaja! Tam so ljudje, ki so tja zašli.”

v rubriki
Evropske lige
s kategorijo
Novice
.

V Srbiji še vedno odmeva razplet včerajšnjega finala Pokala Radivoja Koraća, v katerem je bila Crvena zvezda po mnenju predsednika Nebojše Čovića več kot jasno ukradena. Zmage s 76:74 in posledično naslova so se veselili košarkarji Partizana, a osebne napake, kot so jo sodniki dosodili v zaključku srečanja, se enostavno ne piska, še pravi Čović.

Crvena zvezda je v Nišu dobro sekundo pred koncem tekme rezultat poravnala na 74:74, nato pa je sodniška trojka v zadnji sekundi dosodila osebno napako nad Jockom Landalom.Na koncu je Obrknežević piskal nekaj, kar se v košarki nikoli ne piska. Če je to dosodil za osebno napako, potem je bila osebna napaka tudi nad Perperogloujem,” je med drugim spregovoril Nebojša Čović, ki pravi, da je bila kraja povsem očitna: “Beloševič je celo tekmo tendenciozno, po korakih in zelo zvito kradel Crveno zvezdo, da bi na koncu uspeli. Čista osebna napaka v napadu ni bila dosojena, pred tem je nasprotnike nagradil s prostimi meti, čeprav se je že iztekel čas, in tudi takrat, ko niso do časa prenesli žoge čez sredino.”

Partizan prejel mnogo čestitk, a od Čovića je ne bo

Marsikatero pikro je predsednik rdeče-belih povedal tudi na računa Košarkarske zveze Srbije. “Košarkarska zveza Srbije ne obstaja. To je skupek ljudi, ki so zašli. Je v loži sedel kakšen od predstavnikov Crvene zvezde? Kar zadeva zvezo, začenši s kršenjem statuta, imenovanja predsednika, njegovega mandata in vseh ostalih ukrepov, ki jih sprejmejo,..To je sramotno!”

Za konec je dejal, da je Crvena zvezda z njegovim komentarjem zaključila s to temo,  hkrati pa dodal, da Partizanu za naslov ne bo čestital: “Nikoli nisem mogel čestitati nekomu, ki je kaj ukradel, tako da tega danes ne bom spremenil.