Clippersom se še ne mudi na dopust, George serijo preselil nazaj v Los Angeles

Rubrika: Liga NBA

Čeprav so jih mnogi že spet odpisali, so Clippersi še enkrat več dokazali, kako v trdoživa ekipa so in da navkljub odsotnosti njihovega prvega zvezdnika Kawhi Leonarda še vedno niso odpisani.

Paul George je še na 18 tekmi v letošnji končnici presegel mejo 20 točk, kar je dosedaj uspelo samo Michael Jordanu, Kobe Bryantu in Kevin Durantu, na koncu je dosegel 41 točk, njegov rekord v končnici. Reggie Jackson je bil drugi strelec gostujoče ekipe s 23 točkami, b jih je dodal 22. Poleg leonarda je manjkal tudi hrvaški center Zubac, ki ima, podobno kot Leonard, težave s kolenom, izpustil pa je sploh prvo tekmo v sezoni.

 

George je prikazal eno najboljših predstav v njegovi karieri – na tekmi, ki bi lahko že pomenila konec sezone, je poleg strelskega rekorda (samo v tretji četrtini je dosegel 20 točk) dosegel tudi 13 skokov in imel 6 asistenc.

 

Domačini so zaostajali večji del tekme, pred zadnjo četrtino je bila prednost gostov 13 točk. Phoenixu se je še uspleo približati na štiri točke zaostanka (98:94), gosti pa so odgovorili z delnim rezultatom 10:2 in dokončno zlomili odpor domačinov.

Devin Booker je za domače dosegel 31 točk, Chris Paul je dodal 22 točk in 8 asistenc.

Liga NBA, 28.6., končnica

LA Clippers – Phoenix 116:102 (2:3)