Clippersi žaromete na peti tekmi usmerili nase

Rubrika: Liga NBA

LA Clippersi so na peti tekmi prvega kroga končnice popolnoma nadigrali Dallas in mu prizadejali enega najhujših porazov v končnici. Na koncu je bil rezultat 154:111. Clippersi so dosegli 22 trojk, rekord kluba v končnici, hkrati pa so bili rekordni tudi po številu doseženih točk tako v enem polčasu (76) kot tudi na koncu tekme. Največ točk v seriji je dosegel tudi do te tekme močno kritizirani Paul George, ki je bil najboljši strelec tekme, dosegel je 35 točk.

V tornadu Clippersov je bil nemočen tudi Luka Dončić. Ob očitnih težavah z gležnjem je presedel celotno zadnjo četrtino, ko je bila tekma praktično že odločena, na koncu je v statistiko vseeno vpisal zavidljivih 22 točk, 8 skokov in 4 asistence. Na kakšen način so se tekmeci lotili Dončića priča tudi poteza Morrisa, ki je tudi stopil na Lukov poškodovani gleženj.

 

Tekma je vsaj na začetku sicer pripadla Dallasu, ki je vodil v prvi polovici prve četrtine, največ za 7 točk, potem pa so gledalci spremljali samo še enosmerni promet v smeri koša Dallasa. Prednost je vseskozi naraščala, ‘padalo’ je z vseh strani, tik ob koncu tekme je prednost znašala že 45 točk. Izključen je bil tudi trener Dallasa Rick Carlisle.

Dallas je ponovno igral brez Kristapsa Porzingisa, ki ga muči poškodba kolena.

Po tekmi je Luka takoj objavil, da se bo skupaj s soigralci pobral, šesta tekma jih namreč čaka že čez slaba dva dneva.

 

Po tekmi je Paul George priznal, da je imel v Orlandu v mehurčku tudi psihološke težave, da se je znašel v težkem položaju, zato tudi malo slabše predstave.

Doc Rivers pa je v čustvenem nagovoru po tekmi izpostavil ponovni rasni incident v Wisconsonu, kjer so policisti streljali na temnopolto osebo. Izpostavil je, da je bil njegov oče policist in da upa, da bodo tudi temnopolti v ZDA deležni enake zaščite kot ostali.

 

Je pa drugačen obraz kot na prejšnjih tekmah prikazal Denver. V za njih že odločilni tekmi so Jokić in soigralci premagali Utah in izsilili vsaj še šesto tekmo. Utah je sicer v tretji četrtini že vodil za 15 točk, nato pa je Denverju na krilih Jokića (na koncu 31 točk in 6 skokov) in Murraya (42 točk, 8 skokov in asistenc) uspel preobrat.

Liga NBA, 25.6.:

Utah – Denver 107:117

Dallas – LA Clippers 111:154