Clippersi prvič v zgodovini v konferenčnem finalu, na vzhodu še druga sedma tekma

Rubrika: Liga NBA

Za prvo uvrstitev v konferenčni finale v zgodovini kluba so LA Clippersi proti ekipi Utah na šesti tekmi morali nadoknaditi 25 točk zaostanka, nepričakovani junak pa je postal Terance Mann, ki je dosegel 39 točk.

Še drugič so Clippersi zaostajali z 0:2 na začetku in obe seriji dobili – prvo v sedmih tekmah proti Dallasu, tokrat še proti prvim nosilcem rednega dela.

Domačini so še drugo zaporedno temo igrali brez prvega zvezdnika Kawhi Leonarda, so pa prvič v sezoni igrali pred polno domačo dvorano, saj je zvezna država Kalifornija v torek sprotstila ukrepe proti kovidu.

Po velikem zaostanku na začatku tretje četrtine je domačim igralcem uspel preobrat, saj so pred začetkm zadnje četrtine zaostajali samo še za 3 točke. Mann je v tretji četrtini dosegel 20 točk, skupaj pa zadel tudi 7 trojk. V zadnji četrtini je bila odločilna serija domačinov 9:0, po kateri se Utah ni več uspelo vrniti.

Paul George je bil ponovno odličen, dal je 28 točk, Reggie Jackson jih je prispeval 25.

Za Utah je Donovan Mitchell dosegel 39 točk, Royce O’Neal pa 21, vse pa je dosegel v drugi četrtini. V ekipo se je po poškodbi vrnil Mike Conley, dosegel je 5 točk.

 

Clipperse že v noči na ponedeljek čaka prva tekma konferenčnega finala proti Phoenixu.

Se bo pa sedma tekma igrala tudi na drugi tekmi konferenčnega polfinala. Atlanta ni izkoristila prve zaključne žoge in serija se seli nazaj v Philadelpijo.

Najbolj razpoložen pri zmagovalcih je bil Seth Curry, ki je dosegel 24 točk, od tega 6 trojk. Tobias Harris je dal 24 točk. Za Atlanto je Trae Young dosegel 34 točk.

V napeti končnici so bili gostje za razliko od kakšnih prejšnjih tekem bolj zbrani pri prostih metih, v zadnji minuti so zadeli vseh šest in Atlanti se ni uspelo približati.

Tekmo je moral zaradi poškodbe kolena predčasno v zadnji četrtini zapustiti Bogdan Bogdanović.

Liga NBA, 18.6., končnica

Philadelphia – Atlanta 104:99 (3:3)

Utah – LA Clippers 119:131 (2:4)