Clippersi po starem receptu – na tretji tekmi do prve zmage

Rubrika: Liga NBA

Clippersi v letošnji sezoni potrebujejo uvodni dve tekmi, da se ogrejejo, potem pa se za njih očitno serija šele začenja – tako kot v prvih dveh krogih končnice so tudi v konferenčnem finalu po uvodnih dveh porazih zmagali na tretji tekmi in se vrnili v serijo.

Odločilna sta bila odlična trejta četrtina domačinov, ki so jo dobili za 13 točk, vmes pa jim je tudi uspel delni rezultat 21:3, in odlični Paul George, ki je dosegel 27 točk, 15 skokov in 8 asistenc. Regie Jackson je dosegel 23 točk, Ivica Zubac pa je že ob polčasu prišel do dvojnega dvojčka, na koncu je dosegel 15 točk in 16 skokov.

 

Po dveh tekmah premmora zaradi varnostnih protokolov lige se je v moštvo Phoenixa vrnil Chris Paul, ki je bil s strnai domačih gledalcev še posebno ‘toplo’ sprejet, saj je vrsto let nosil dres Clippersov. Paul je dosegel 15 točk, imel je tudi 12 podaj. Junak druge tekme, Cameron Payne, je zaradi poškodbe gležnja igral samo 4 minute. Najboljši strelec pri gostih je bil Deandre Ayton, dosegel je 18 točk.

Devin Booker je po poškodbi nosu na prvi tekmi igral s posebno zaščitno masko.

 

Liga NBA, 24.6., končnica

Phoenix – LA Clippers 92:106 (2:1)