Clippersi izsilili šesto tekmo, Utah se poslavlja od končnice

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Lou Williams pri 32-ih doživlja drugo pomlad. Branilec Los Angeles Clippers, ki je večino svoje kariere veljal za “samo” odličnega igralca s klopi, v tej sezoni kaže predstave na ravni najboljših strelcev lige NBA. Nič drugače ni bilo sinoči, priljubljeni Lou Will je v ključnih trenutkih prevzel odgovornost nase in izsilil še šesto tekmo v seriji z Golden State Warriors.

Williams je tekmo zaključil s 30 točkami in 10 asistencami in v zadnji četrtini uspešno pariral Kevinu Durantu, ki je s 45 pikami nase prevzel breme na ofenzivnem področju. A tudi to ni bilo dovolj in favorizirani Bojevniki so še drugič v tej seriji klonili na lastnem parketu. Fantastičen dosežek za Clipperse, ki nimajo v svojem moštvu niti enega udeleženca Tekme vseh zvezd. Šešsta tekma bo na sporedu v noči s petka na soboto.

Na drugi tekmi večera je Houston obranil prednost domačega parketa in dobil še četrti obračun z Utah Jazz. Slednji so bili večino tekme v zaostanku, s košem Rickyja Rubia v 47. minuti pa so še upali na drugo zmago v seriji, a, kot se je kasneje izkazalo, so to bile tudi zadnje točke Jazz v tej sezoni. Na strani Rocketsov, ki jih v drugem krogu čaka zmagovalec kalifornijskega dvoboja, je najboljšo strelsko predstavo pokazal James Harden s 26 točkami.


Liga NBA sinoči

Houston Rockets – Utah Jazz [4:1]
100:93
Harden 26, Capela 16 in 10 skokov; O’Neale 18, Rubio 17 in 11 asistenc.

Golden State Warriors – Los Angeles Clippers [3:2]
121:129
Durant 45, Curry 24; Williams 33 in 10 asistenc, Gallinari 26.


Liga NBA jutri

San Antonio Spurs – Denver Nuggets [2:3] (02:00)