Cleveland pokvaril dvig številke Pierca

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Tekma večera se je odvijala v Bostonu, kjer so med polčasom derbija med Clevelandom in domačo ekipo upokojili dres legende kluba Paula Pierca. Toda slovesnost so malce pokvarili gostujoči igralci, ki so s prenovljeno ekipo popolnoma nadigrali domačine.

 

Za ekipo Clevelanda so prvič zaigrali igralci, ki so v klub prišli prejšnji teden ob koncu roka za menjavo igralcev med ekipami – George Hill, Jordan Clarkson, Rodney Hood in Larry Nance Jr. Skupaj so dosegli 49 točk in takoj potrdili ocene, da je z menjavami Cleveland uspel osvežiti ekipo tako v napadu kot v obrambi. Najboljši strelec je bil LeBron James, dosegel je 24 točk, imel 10 asistenc, samo dva skoka pa sta mu manjkala do trojnega dvojčka. Pri Bostonu je Terry Rozier dosegel 21 točk, Kyrie Irving pa 18.

Boston je v prvi četrtni povedel za štiri točke, kar je bilo tudi najvišje vodstvo, zadnjič pa je vodil sredi druge četrtine. Potem je bila na parketu samo še gostujoča ekipa, najvišje vodstvo je znašalo 29 točk.

Minnesota je doma zabeležila 13. zaporedno zmago. Pri poraženi ekipi Sacramento so sporočili, da so dosegli sporazum za prekinitev pogodbe z Joe Johnsonom, ki je v menjavi prišel iz ekipe Utah. Favoriti za podpis pogodbe z njim so Houston Rockets.

Ti so doma v teksaškem dvoboju premagali Dallas, dvojec Chris Paul in James Harden pa je dosegel 52 točk.

Liga NBA, 123:103

TORONTOCharlotte 123:103

Detroit – ATLANTA 115:118

CLEVELAND – Boston 121:99

New York – INDIANA 113:121

Dallas – HOUSTON 97:104

Sacramento – MINNESOTA 106:111

Memphis – OKLAHOMA 92:110

UTAH – Portland 115:96