Cleveland po podaljšku do izeančenja v Oaklandu (VIDEO)

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Oslabljeni Cleveland Cavaliers so nekoliko presenetljivo dobili drugo tekmo finalne serije v dvorani Oracle Arena. S trojnim dvojčkom je zablestel LeBron James, po dodatnih 5 minutah igre pa je na semaforju pisalo 95:93 za goste.

foto: nba.com
foto: nba.com

Lebron James je tekmo končal z 39 točkami, 16 skoki in 11 podajami, čeprav vnovič pri metu za zmago že v rednem delu ni bil uspešen, podaljšek pa je z linije prostih metov odločil Matthew Dellavedova. “Skušal sem zaposliti svoje soigralce, oni pa so mi vračali. Vrniti se iz položaja, v katerem smo bili pred 3 dnevi in izenačiti serijo … to je nekaj velikega,” je dejal James.

Na drugi strani je blestel Klay Thompson s 34 točkami, a je njegov “brat” Stephen Curry tokrat po dolgem času povsem odpovedal. Čeprav je 7 sekund pred koncem rednega dela s polaganjem nekako izsilil podaljšek, pa je bil pri svojem najmočnejšem orožju, metu, povsem neprepoznaven. Zadel je le 2 trojki izmed 15 poizkusov, skupen met iz igre pa je znašal skromnih 5/23. Nasploh so domači trojke metali obubno (8/35). “To je finale. Je težko in mora biti težko. Za nami je slabši večer in potrebno je iti naprej. Iz tega se moramo nekaj naučiti in postati boljši, kar bomo tudi storili,” je dejal Steve Kerr.

NBA finale, 2. tekma

Golden State Warriors – CLEVELAND CAVALIERS 93:95 /1:1/
(Thompson 34, Curry 19 (5/23 iz igre); James 39 (11/35 iz igre), 16 skokov in 11 podaj, Mozgov 17 in 11 skokov)

// – izid v zmagah, igrajo na 4 dobljene tekme po sistemu 2-2-1-1-1