Članice v Ljubljani, člani v Ukrajino

v rubriki
Reprezentanca
s kategorijo
Novice
.

 Krovna evropska košarkarska zveza FIBA Europe je danes sporočila, da je njen izvršni odbor potrdil prizorišča oziroma mehurčke februarskega cikla kvalifikacij za žensko evropsko prvenstvo 2021 in moško evropsko prvenstvo leta 2022. Kot je že nekaj časa znano, bodo slovenske košarkarice igrale v Ljubljani, košarkarji pa odhajajo v Kijev. Prednost pri izbiri gostitelja so imele tiste reprezentance, ki bi jih sicer v tem oknu čakali dve domači tekmi.

V ženski konkurenci bodo februarja turnirje gostile Ljubljana (s Slovenijo, Bolgarijo, Grčijo in Islandijo), Podgorica, ruski Orenburg, Istanbul, portugalski Matosinhos, slovaški Pieštany in Riga. Za dve skupini prireditelja še niso izbrali. Slovenske košarkarice so s štirimi zmagami iz prav toliko nastopov z nogo in pol že uvrščene na evropsko prvestvo, saj jim tretji zaporedni nastop na prvenstvu stare celine lahko prepreči le še čudež. V februarskem mehurčku med 31. januarjem in 7. februarjem si Slovenke proti Bolgariji (4. februar) in Islandiji (6. februar) želijo dveh novih zmag in kvalifikacije brez poraza končati na prvem mestu skupine.

Pri moških, kjer bo Slovenija v skupini F igrala v Kijevu v družbi Ukrajine, Madžarske in Avstrije, pa bodo gostitelji turnirjev še poljske Gliwice, ruski Perm, Vilnius, Ankara, Tbilisi, Podgorica in Riga. Slovenska moška reprezentanca si je nedavno tudi matematično že zagotovila  nastop na na EuroBasketu. V tretjem kvalifikacijskem ciklu, ki bo na sporedu med 15. in 22. februarjem prihodnje leto, se bo odigralo še preostalih