Cinkarna Celje in Triglav prepričljiva

Rubrika: Ženska košarka

V soboto popoldan sta bili odigrani dve tekmi 2. kola 2. dela tekmovanja v 1.SKL za ženske. Ekipi Triglava in Cinkarne Celje nista imeli težav z gostujočima ekipama iz Ljubljane in sta tako še naprej vztrajata na vodilnih mestih v državnem prvenstvu.

1. SKL ZA ŽENSKE, 2. DEL TEKMOVANJA, 2. kolo, 9.1.

CINKARNA CELJE : JEŽICA 85:40 (32:15, 22:6, 19:15, 12:4)

Ježica je prišla na tekmo v Celje samo z 8 zdravimi igralkami, od katerih jih je na parket stopilo 7, zato so se že v začetku tekme soočale s težavami, glede na to, da so jim nasproti stale aktualne državne prvakinje, ki od zadnjega poraza v prvenstvu, 23. oktobra 2020, igraje vse bolje in niso več izgubile. Tudi začetek tekme je kazal na to, da bodo Celjanke enostavno premočne za gostje in vprašanje o zmagovalcu so domačinke rešile že ob zaključku prvega polčasa. V drugem polčasu je strateg Cinkarne Celje, Damir Grgič, le zagotavljal, da njegove igralke ostanejo sveže, saj so vse košarkarice domače ekipe, ki so stopile na parket igrale med 15 in 23 minut. Celje je prevladovalo v skoku (56:45), podajah (25:10), domačinke pa so imele tudi 13 izgubljenih žog manj (15:28), kar je na koncu botrovalo visoki razliki v korist domače ekipe.

Pri domači ekipi je bila najboljša strelka Lea Debeljak, ki je dosegla 18 točk, Mojca Jelenc jih je dodala 15. Pri gostjah je dvomestno število točk dosegla le Ema Lapajne, na koncu se je ustavila pri enajstih.

Celjanke bodo naslednjič stopile na parket 12. januarja, ko bodo gostovale v Ljubljani, pri Aksonu Iliriji, Ježica pa bo 16. januarja gostila ekipo iz Slovenskih Konjic.

TRIGLAV : AKSON ILIRIJA 78:62 (21:12, 22:25, 18:14, 17:11)

Triglavanke so se še drugič v treh dneh pomerile z ekipo iz Ljubljane, tokrat jim je nasproti stala zasedba Aksona Ilirije. Kranjčanke so pred tremi dnevi v derbiju 1. kola 2. dela tekmovanja premagala Ježico, zato so optimistično pričakovale tudi tekmo proti Ilirijankam. V prvi četrtini so domače igralke takoj pokazale, da so favoritinje srečanja in si do konca tega dela igre že nabrale solidno rezultatsko prednost. Ilirijanke so se v drugi četrtini zbrale in se delno tudi vrnile, tako da so igralke Triglava odšle na veliki odmor le s šestimi točkami prednosti. Vendar pa so v tretji in četrti četrtini še naprej nadzorovale potek srečanja in tudi s serijo 11:0 od 29. do 35. minute niso dovolile morebitnega presenečenja. Statistično je bila domača ekipa rahlo boljša v večini elementov košarkarske igre, bode pa v oči dejstvo, da so igralke Ilirije v celotni tekmi zmogle doseči le 8 podaj.

Pri domači ekipi je odlično tekmo odigrala Rebeka Abramovič, ki je z 78% metom iz igre dosegla 21 točk in 5 skokom dodala kar 8 pridobljenih žog. Ajda Burgar in Manca Vrečer sta dodali vsaka po 12 točk. Pri gostujoči ekipi sta bili strelsko najbolj razpoloženi Sara in Hana Sambolić, ki sta dosegli 15 in 14 točk.

V tretjem kolu bodo Triglavanke 16. januarja gostovale v Mariboru, Ilirija pa 12. januarja gosti aktualne državne prvakinje, zasedbo Cinkarne Celje.