Chris Thomas z besedami in obnašanjem kar sam motiviral Hopse, Novakovič spet poln optimizma

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

Po sobotnih tekmah Lige Nova KBM so svoje misli strnili še trenerji.

Chris Thomas, trener Zlatoroga:
“Takšne tekme se zgodijo. Hopsi so odlična ekipa z visokimi igralci. Narediti moramo vse, da se dvignemo za sobotno tekmo.”

Boštjan Kuhar, trener Hopsov:
“Najprej bi se rad zahvalil domačemu trenerju, da je na pokalni tekmi s svojim obnašanjem in izjavami pomagal motivirati moje igralce, da so pokazali danes igro v obrambi, ki so jo. Dobro smo se pripravljali na tekmo saj nam je pomenila veliko, da zmagamo z večjo razliko kot smo izgubili doma, kar je pomembno za ligo šestih najboljših ekip.”

Rade Mijanović, trener Šenčurja:
“Zadovoljen sem s pristopom vseh igralcev. Odigrali smo dobro tekmo. Sixt Primorska je zasluženo zmagala in pokazala svojo kakovost. Bili smo priča lepem košarkarskem večeru v športni dvorani v Šenčurju.”

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:
“Čestitke fantom za zmago. To je bila težka zmaga po seriji tekem, ki smo jih že odigrali v gosteh. Imeli smo tri, štiri možnosti, da bi že prej odločili vprašanje zmagovalca, a Šenčur je kakovostna ekipa, ki se je vedno vrnila v tekmo. Vseeno je bila to zaslužena zmaga.”

Damjan Novaković, trener Rogaške:
“Najprej moram povedati, da smo po res dolgem času končno zaigrali v popolni postavi. Tekmo smo kontrolirali od začetka do konca. Malo me jezi le zadnja četrtina, ko smo po nepotrebnem prejeli 27 točk in popolnoma popustili. Po tej zmagi se seveda vrača optimizem. Zdaj imamo nekaj več časa za treninge do četrtkove tekme v regionalni ligi, a nas po tem že v soboto čaka gostovanje v Kopru. Upam, da bomo vsi zdravi in da zdaj sledi serija zmag.”

Jakša Vulić, trener Šentjurja:
“Čestitke Rogaški za zmago. To je bila enosmerna tekma od samega začetka. Po nekoliko slabših rezultatih Rogaške v zadnjem času smo pričakovali, da bodo Slatinčani zaigrali zelo agresivno, da prekinejo ta negativen niz. Na to smo se pripravljali, a je bila naša reakcija zelo slaba. Le na koncu smo uspeli nekoliko ublažiti ta poraz. Morda je to naša najslabša tekma v tej sezoni.”