Chris Paul s Phoenixom do zmage na prvi tekmi finala lige NBA

Rubrika: Liga NBA

Več kot 18.000 razgretih navijačev je pozdravilo prvo finalno tekmo lige NBA v Phoenixu po letu 1993. Domačini so upravičili vlogo manjšega favorita in povedli v finalni seriji z 1:0 in dobili še letrto zaporedno prvo tekmo v končnici doma v tej sezoni. Vroče je bilo tudi v Milwaukeeju – v dvorani si je tekmo preko velikega ekrana ogledalo 9.000 ljudi, pred dvorano pa kar 20.000.

Blestel je Chris Paul, ki je sploh prvič v karieri zaigral v velikem finalu lige NBA. Skupaj je dosegel 32 točk in 9 asistenc, Devin Booker jih je dodal 27. DeAndre Ayton je dosegel 22 točk, imel pa je tudi 19 skokov.

 

Na drugi strani je Middleton dosegel 29 točk, Giannis, ki je zaigral prvič po poškodbi kolena proti Atlanti, je dosegel 20 točk, igral pa je 35 minut.

Tekma je bila odločena v tretji četrtini, ko je odlično igral Chris Paul, dosegel je 16 točk – ob koncu tega obdobja igre je Phoenix tudi povedel z najvišjo razliko – 20 točk. Milwaukeeju se je sicer v prvi polovici zadnje četrtine uspelo približati na 7 točk zaostanka, domali pa so nato hitro odgovorili in prednost v zadnjem delu igre držali nad 10 točkami.

Tako za Phoenix kot tudi za Milwaukee je to tretji nastop v finalu lige NBA, slednji so leta 1972 naslov tudi osvojili, v ligo pa sta kluba prišla istočasno in met kovanca je odločil, da je dobil prednost prvega nabora leta 1969 pred Phoenixom Milwaukee, ki je tako lahko izbral Kareem Abdul-Jabbarja (takrat še Lew Alcindor).

Pri Phoenixu drugi polčas zaradi poškodbe kolena ni igral Dario Šarić.

Liga NBA, 6.7., finale

Milwaukee – Phoenix 105:118 (0:1)