Četrta zaporedna zmaga za Miami, nov rekord Curryja

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Jimmy Butler je z desetim trojnim dvojčkom v karieri, prvim v tej sezoni, poskrbel za četrto zaproedno zmago Miamija, ki je tudi proti Houstnu igral brez Gorana Dragića, ki zaradi poškodbe gležnja ni potoval z ekipo na gostovanje v Teksas. Tik pred tekmo je Miami zaradi covid varnostnih protokolov ostal tudi brez Tyler Herra.

Butler je dosegel 27 točk, 10 skokov in 10 asistenc. Domačini so sicer prevladovali v prvem polčasu in vodili že za 13 točk, v drugem delu igre pa je Miami obrnil rezultat in kmalu po začetku zadnje četrtine povedel za 15 točk in tekmo mirno pripeljal do konca. Rekord kariere je za Miami prispeval Max Strus, dosegel je 21 točk, od tega 5 trojk.

Za Houston, ki je izgubil čettič zapored, sta John Wall in Eric Gordon dala 17 točk.

Drugo izmed sedmih zaporednih gostovanj bo Miami odigral v soboto v Salt Lake Cityju proti vodilni ekipi lige Utah.

Portland je doma premagal vodilno ekipo vzhoda Philadelphio. V prvi četrtini je blestel Damian Lillard, ki je dosegel 19 točk (skupaj 30), v zadnji pa Carmelo Anthony, ko je dosegel 17 točk (skupaj 24). Embiid je na drugi strani dosegel 35 točk in 9 skokov, Simmons pa 23 točk, 11 skokov in 9 asistenc.

 

V vrhunski formi še naprej igra Steph Curry. Ob zmagi svoje ekipe proti Orlandu dosegel 40 točk, od tega 10 trojk. Skupaj ima v karieri že 17 tekem, na katerih je presegel mejo desetih trojk, več kot naslednjih pet igralcev na lestvici skupaj. Že na 13. tekmi zapored je dosegel 4 ali več trojk, kar je v zgodovini uspelo samo še James Hardnu.

 

Liga NBA, 11.2.

Miami – Houston 101:94

Toronto – Boston 106:120

Indiana – Detroit 111:95

Orlando – Golden State 105:111

Philadelphia – Portland 114:118