Četrta okrepitev Heliosa v štirih dneh

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

Košarkarji domžalskega Heliosa takoj po koncu sezone pospešeno krepijo svoje vrste. Zadnji prišlek v moštvo je Američan Travis Cohn (187 cm, 1989), po Đorđeju Leliću, Simu Atanackoviću in Željku Zagorcu že četrti novinec.

foto: http://kkhelios.si/

foto: kkhelios.si

Cohn lahko igra na obeh branilskih mestih, drugo polovico minule sezone pa je preživel v Šoštanju pri Elektri. Domžalčani tako uresničujejo napovedi prvega moža Geralda Martensa, ki je napovedal, da bo v klub skušal pripeljati nekakšno “all-star” mešanico igralcev iz slovenske lige. Cohn je pogodbo podpisal na svoj 26. rojstni dan, za Elektro pa je v povprečju dosegal slabih 19 točk na tekmo, dodal pa še dobre 3 podaje in dobrih 6 skokov.

“Slovenija se mi zdi zelo zanimiva in zato nisem dolgo razmišljal, ko sem dobil povabilo v enega izmed najboljših klubov v Sloveniji. Verjamem, da bom izkoristil svoj potencial, ker so razmere za delo v klubu odlične, fino pa se mi zdi tudi to, da ima Helios daleč najboljše navijače,” je ob podpisu pogodbo dejal ameriški branilec, ki je branil barve univerze Jacksonville, nato pa je nosil še dres ciprskega Enosis Paralimnija in Snaefella na Islandiji.