Čestitke Primorcem, so že v polfinalu!

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

V sredo je regionalna Liga ABA 2 dobila prvega udeleženca končnice, kamor bo napredovala najboljša četverice rednega dela. S prvo polfinalno vozovnico se lahko pohvali moštvo Sixt Primorske, ki je na 17. preizkusu zmagalo že 16. Na gostovanju v črnogorskem Cetinju so izbranci Jurice Golemca tamkajšnji Lovćen odpravili z 80:66.

Liga ABA 2, 17. krog, 23.1.
Lovćen – SIXT PRIMORSKA 66:80 (13:22, 23:13, 20:23, 10:22)
Sixt Primorska: Ferme, Henry, Harris 21 (5 skokov, 3 prid. žoge), Čakarun 8, Kosi, Zupan, Marinković 16 (8 skokov), Hodžić 3, Jagodić-Kuridža 19 (12 skokov), Šiško 10 (10 podaj), Glas, Vončina 3 (3 podaje).

Pred koprskimi tigri je sedaj nova misija – v preostalih petih kolih si želijo zadržati prvo mesto na lestvici, ki v končnici prinaša prednost domačega parketa. Sam vrh si lahko zagotovijo že prihodnji teden, ko bodo v sredo ob 18. uri v domači Areni Bonifika gostili Zrinjski iz Mostarja. Trenutno primorski zasedbi za ovratnik še najbolj tesno dihajo sarajevski Sparsi (12-5) in s tekmo manj skopski MZT (11-5). Obe zasedbi so tigri v tej sezoni že ugnali na obeh tekmah.

Četudi se iz Črne gore slovenski pokalni in superpokalni prvaki vračajo z razmeroma visoko zmago, pot do te še zdaleč ni bila lahka. V prvi četrtini so koprski tigri vajeti igre držali v svojih rokah in ta del tekme dobili z 22:13, v preostanku prvega polčasa pa se je Lovćnu uspelo prebiti do preobrata. Moštvo Sixt Primorske je v drugih 10 minut krenilo precej skromno, saj je zgrešilo prvih šest metov iz igre. Gostitelji so to znali izkoristiti in s tremi prostimi meti Milutina Đukanovića ob koncu 14. minute povedli s 25:24. Z zaostankom točke so tigri odšli tudi na glavni odmor, potem ko je Marko Jagodić-Kuridža v zadnji sekundi znižal na 35:36. Omenjeni krilni center je bil v prvi polovici obračuna glavno orožje zasedbe z Obale, saj je dosegel kar 17 točk in jim dodal še šest skokov (indeks 23).

Po vrnitvi na parket so domačini še naprej vztrajali v manjšem vodstvu, ki so ga uspeli povišati tudi že na šest točk (43:37). Nemanja Todorović jih je slabe štiri minute pred koncem tretje četrtine še popeljal plus pet (51:46), nato pa je stvari v rumeno-modrem dresu slovenskega kluba v roke prevzel Lance Harris. Američan je do konca 30. minute dosegel vseh 12 točk Sixt Primorske, ta pa je pred zadnjo četrtino vodila z 58:56.

Na začetku 33. minute se je Lovćnu uspel prebiti do izenačenja na 58. točko, a je temu sledil imeniten odgovor koprske zasedbe. Marjan Čakarun je začel, Harris pa dokončal delni niz 8:0, po katerem je njuna ekipa pet minut in pol pred koncem povedla s 66:58, nato pa le še suvereno zaključila obračun.

V dresu Sixt Primorske, ki jo do naslednjega regionalnega obračuna to nedeljo čaka še gostovanje državnega prvenstva v Ljubljani pri Iliriji, je bil na koncu z 21 točkami (19 v drugem polčasu) najboljši Harris. Krilni košarkar je temu dodal še pet skokov in tri pridobljene žoge (indeks 21). Z dvojnima dvojčkoma sta se ob tem izkazala tudi Žan Mark Šiško (10 točk, 10 podaj; indeks 18) in Jagodić-Kuridža (19 točk, 12 skokov; indeks 27). Slednji se je znova povzpel na sam vrh najučinkovitejših košarkarjev celotne Lige ABA 2.

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:
“Čestitke fantom za zmago na vročem terenu. V drugi četrtini nismo bili najboljši, a v drugem polčasu nato dobro zaigrali v obrambi ter pokazali pravi značaj. Le obramba prinaša uspehe na gostovanjih!”

Marko Jagodić-Kuridža, košarkar Sixt Primorske:
“Odigrali smo dobro tekmo, pot do zmage pa nikakor ni bila tako lahko, kot na to nakazuje končnih 14 točk razlike. Lovćen se je tudi tokrat izkazal za čvrstega tekmeca, ki ga je v njegovi dvorani težko premagati. Mi se z napornega gostovanja vračamo s tistim, po kar smo prišli. Čestitke soigralcem za to zmago in vso požrtvovalnost, ki so jo prikazali.”