Čestitke Ljubljani za naslov prvaka 3. SKL

v rubriki
Nižje slovenske lige
s kategorijo
Novice
.

Ljubljana je v preteklih tednih napadla iz ozadja in kljub temu, da je imela Postojna pred njimi zmago prednosti ter tudi zaključno žogo, so ljubljanski košarkarji v odločilni tekmi premagali Postojnčane v gosteh in si tako priigrali naslov prvaka. Tekma proti Vojniku je bila zgolj formalnost saj so Ljubljančani po zmagi nad Postojno ugnali še Radensko in tako zasluženo osvojili prvo mesto.

Liga 3. SKL, 19.4.
LJUBLJANA – Vojnik GT G7  74:65 (22:20, 16:20, 18:12, 18:13)

Čeprav so si Ljubljančani že pred srečanjem z Vojničani zagotovili prvo mesto in napredovanje v 2. SKL, so se v zadnji tekmi letošnje sezone kar precej namučili z Vojnikom. Gostje so v ligi za prvaka dosegli le eno zmago, tokrat pa so bili motivirani, da se Ljubljančanom postavijo po robu.

Domačini so v prvem polčasu sicer zaostajali, a so z moštveno igro držali priključek in nabirali moči za zadnji del tekme. Ko je bilo potrebno, so v drugem polčasu zaigrali odločneje in na koncu zasluženo zmagali.

Strateg domačih, Marko Maravič, je v igro poslal vse svoje igralce in prav vsi so se tudi vpisali med strelce. Strelsko najuspešnejši je bil Miha Bohinc z 9 točkami. Pri Vojniku je največ točk dosegel Matic Perger, 19.