“Čeprav smo prejeli 51 točk ob polčasu in 85 na koncu, naša obramba ni bila tako slaba, zagotovo pa imamo v tem segmentu še precej rezerve!”

Rubrika: Reprezentanca
Slovenska košarkarska reprezentanca je uspešno prebila led na letošnjem svetovnem prvenstvu. Na uvodu je s 100:85 premagala Venezuelo. V ponedeljek proti Gruziji. Po tekmi sta svoje povedala selektor in kapetan.
Aleksander Sekulić, selektor slovenske moške reprezentance:
”Venezuela je pokazala to, kar smo vedeli. Da so izkušena, fizična ekipa, ki ima talentirane strelce v napadu. Ko smo prilagodili obrambo, je odstotek teh metov padel in razlika na semaforju se je povišala. Prav to dejstvo, da smo se znali prilagoditi, je zame poleg dveh točk najpomembnejše spoznanje današnje tekme.”
Luka Dončić, kapetan slovenske moške reprezentance:
”Vedeli smo, da tekma ne bo lahka, saj smo z Venezuelo igrali že pred dvema letoma. So fizična ekipa, borbena, predvsem pa so bili na začetku tekme zelo natančni. V prvi četrtini so zadeli kar devet trojk. A borili smo se do konca in vknjižili pomembno prvo zmago. Čeprav smo prejeli 51 točk ob polčasu in 85 na koncu, naša obramba ni bila tako slaba, zagotovo pa imamo v tem segmentu še precej rezerve.”