Ceni, ker je bil Sani Bečirovič iskren

v rubriki
Evropske lige
s kategorijo
Novice
.

Sezona 2011/12 je bila prva za 25-letnega Erjona Kastratija v Sloveniji, prišel v Olimpijo, tja ga je pripeljal Dragan Janjić, danes NBA skavt zasedbe San Antonia. Erjon je ostal v Sloveniji, bil je član LTH Castings Mercatorja, potem je pet let prebil v Novem mestu, za tem dve sezoni spet v Olimpiji. Lani je šel na tuje na Madžarsko v Körmend. „Pogodbo z Olimpijo sem imel se za eno leto. Sani Bečirović, ki je bil do prevzema funkcije v Cedeviti Olimpiji tudi moj agent, mi je povedal, da v ekipi je mesto zame, vendar pa bodo minute igranja problem. Cenil sem, da mi je to povedal direktno, sem pa obenem takoj vedel, da sezone ne želim presedeti,“ uvodoma pove Kastrati.


Mravljak in Ogrizović

„Težko mi je bilo zapustiti Ljubljano, vendar sem se odločil, da odidem na Madžarsko v Körmend, ki je v preteklih sezonah že osvajal naslove na Madžarskem. Sezono pred tem je bil drugi, zato se je tudi primerno izjemno motivirano lotil letošnje sezone,“ nadaljuje Erjon. „Z vlogo, ki so mi jo dodelili, sem bil zadovoljen, saj sem šel tja odpravil z željo pokazati, da lahko nosim pomembno vlogo v ekipi. Priložnost sem dobro izkoristil in menim, da sem kot igralec napredoval. Pri tem sta mi bila v izjemno pomoč in podporo Žiga Mravljak in Sasa Ogrizovič, ki sta na mesto pomočnika trenerja ter kondicijskega trenerja v Kormend prav tako prišla iz Olimpije. Oba svoje delo opravljata zelo profesionalno in sta na Madžarskem izjemno cenjena,“ pojasni Erjon, da sta mu tudi Žiga in Saša pomagala v premierni sezoni na Madžarskem, kjer je Körmend tekmovanje sklenil na 2. mestu s 17 zmagami in štirimi porazi, pred njim je bil le Falco, ki na pogon Gašperja Okorna vlada na Madžarskem.

Okorn, Čakarun, Lalić

„Sam sem bil presenečen nad madžarsko ligo. Tekmovanje je še vedno malo podcenjena, a zelo kakovostno in čvrsto. Ko smo igrali drug proti drugemu, sem se pogovarjal še z dvema košarkarjema, ki sta na Madžarsko prišla z istega področja, Marjanom Čakarunom in Juretom Lalićem. Nad ligo sta bila oba pozitivno presenečena. Po drugi strani pa me ne preseneča uspeh Gašperja Okorna, ki je lani osvojil madžarsko prvenstvo, saj je bil moj trener v Olimpiji in poznam njegov način dela. Tudi letos je sestavil odlično ekipo, katere jedro sestavljajo pretežno madžarski reprezentanti, ki so pred kratkim tudi na reprezentančnima tekmama proti Sloveniji in Ukrajini pokazali, da jih ne gre podcenjevati. Na lestvici domače lige so do prekinitve vodili tudi letos, mi pa smo jim kot drugi sledili tesno za petami. Na domačem terenu smo jih uspeli premagati, kar je bil njihov prvi poraz po enem letu,“ še doda Erjon, ki zavoljo situacije, ki jo je povzročil korona virus, še ne ve, kako in kaj dalje. „Seveda si želim, da bi se lahko čim prej vrnili na igrišča. Do takrat sem se odločil, da ostanem v Sloveniji, sem pa z družino v Prištini v stikih vsak dan,“ dodaja naš sogovornik.

Marmarinos

Erjon je tudi reprezentant Kosova, ki že pogleduje v kvalifikacije za svetovno prvenstvo, v prvem krogu kvalifikacij za EP 2021 niso bili uspešni.
„Po lanskem neuspehu reprezentance Kosova je prišlo do zamenjave selektorja. Mesto je prevzel Christos Marmarinos, grški trener, ki je kot pomočnik osem let deloval v Olympiakosu. Navdušen sem bil nad njegovim načinom dela in košarkarskim znanjem. S svojim mirnim pristopom je uspel povezati našo temperamentno reprezentanco, kar se je pokazalo tudi na rezultatih, saj smo v predkvalifikacijah za svetovno prvenstvo prišli do dveh zmag in smo trenutno na prvem mestu v skupini,“ za konec pove Kastrati.

Sezona 2019/2020

V madžarskem državnem prvenstvu je Kastrati zbral 18 nastopov, v 20 minutah je na tekmo beležil po 7.9 točke, 1.9 skoka in 1.3 podaje. V Fibinem evropskem pokalu je igral po 23 minut na srečanje (8.4 točke, 4 skoki, 2.5 podaji).

Foto: BB1.hu