Celjanke ponižale Mariborčanke za 82 točk!

Rubrika: Ženska košarka

Košarkarice Athleta Celje so silovito začele novo sezono, v kateri bodo lovile svoj 11. naslov, s katerim bi postale najboljša ženska ekipa v Sloveniji. Iz Maribora se vračajo z visoko zmago. Tamkajšnje povratnice na prvoligaško sceno so ugnale kar s 106:24.

foto: kzs.si
foto: kzs.si

Celjanke so vse delo praktično opravile že v prvem polčasu. Po delnem nizu 11:0 so v 11. minuti povedle že za 21 točk (8:29), polčas pa se je končal pri rezultatu 15:58 v njihovo korist. Sezono je odlično začela Marica Gajić, ki je v slabih 22 minutah dosegla 20 točk, 10 skokov in štiri podaje ter s statističnim indeksom 36 visoko postavila letvico v tekmovanju za najkoristnejšo posameznico kola.

“Čaka nas še veliko dela, a verjamem, da bomo na prihodnjih tekmah nudili boljši odpor,” je po tekmi med drugim dejal mladi mariborski trener Alen Ploj, kateremu do ugodnejšega rezultata ni pomagala niti vrnitev Martine Dover v matični klub. Nekdanja slovenska reprezentantka je bila na koncu s sedmimi točkami, vse je dosegla že v prvem polčasu, najboljša strelka svoje ekipe.

Medtem ko je sedaj pred Mariborčankami nekoliko več časa za trening, saj jih naslednja tekma čaka šele 18. oktobra, pa se na drugi strani Celjanke še naprej privajajo na peklenski ritem dveh tekem tedensko, ki jih čaka z začetkom nastopov v Jadranski ligi (23. oktobra). Izbranke Damirja Grgiča bodo ta konec tedna nastopale na močnem turnirju v madžarskem Pecsu, v sredo pa jih čaka velika čast, saj jih je v Kranjsko Goro na prijateljsko tekmo povabila zasedba turškega Galatasaraya, ki bo s številnimi zvenečimi imeni v tej sezoni branil naslov prvaka ženske Evrolige.

Do konca 1. kola državnega prvenstva preostajata še dve tekmi, ki bosta na sporedu v soboto. Kranjski Triglav bo ob 16.30 gostoval v Slovenskih Konjicah, ob 19. uri pa v Domžalah sledi še obračun med domačo vrsto ter grosupeljskim Grosbasketom.

 

1. SKL za ženske, 1. kolo

Maribor – ATHLETE CELJE 24:106 (8:27, 7:31, 3:20, 6:28)
(Dover 7, Gwashavanhu 6; Gajić 20 in 10 skokov, Dojkić 12)