Celjanke in Grosupeljčanke suvereno

s kategorijo
Novice
.

 V drugem kolu 1. SKL za ženske so bile na sporedu dve tekmi, na katerih so si novi dve točki priigrale košarkarice Cinkarne Celje in Grosuplja. Celjanke so v Domžalah premagale Ledito, Grosupeljčanke pa so na koncu strle upor Mariborčank in prišle do druge zaporedne zmage. V soboto bosta na sporedu še preostali tekmi, Ježica bo gostila Konjice, Triglav pa Domžale.

1. SKL za ženske
2. kolo:

Petek, 4. oktober, ob 20:00

MARIBOR : GROSUPLJE 59:71 (12:18, 13:16, 24:17, 10:20)

Dautović M. 18 (11 skokov), Meglič Šteharnik 12; Zoran 22, Kodelja 10 (6 skokov, 7 podaj)
STATISTIKA

Gostujoče košarkarice so si v drugi polovici prve četrtine uspele priigrati manjšo prednost, ki so jo obdržale do polčasa in pred nadaljevanjem vodile za 9 točk. Domačinke so nato v tretjem delu tekme predvsem po zaslugi danes odlične Merise Dautovič (dvojni dvojček) ujele priključek in v 27. minuti povedle. Gostje so z veliko mero energije in borbenosti pet minut pred koncem tekme ponovno povedle in z delnim izidom 13:3 prišle do svoje druge zmage v letošnji sezoni.

Pri domači ekipi je Merisa Dautović v statistiko vpisala dvojnega dvojčka, 18 točk in 11 skokov. Pri gostjah je bila strelsko najuspešnejša Tinkara Zoran, ki je dosegla 22 točk.

Mariborčanke v tretjem kolu potujejo na gostovanje v Domžale, Grosupeljčanke pa se bodo doma pomerile z Ježico.

Izjavi trenerjev po tekmi:
Žiga Ravnikar, trener Maribora:
“Mislim, da smo danes spremljali zelo lepo tekmo, ki pa smo jo na žalost izgubili. V prvem polčasu smo si nakopali zajeten zaostanek potem pa porabili ogromno energije, da smo ujeli priključek. Na koncu nam je zmanjkalo moči za preobrat. Čestitke vsem dekletom za prikazano igro.”

Slavko Duščak, trener Grosuplja:
“Najprej bi čestital res borbeni ekipi Maribora za prikazano igro. Mi smo se z veliko mero angažiranosti in zbranosti v zadnji četrtini le izvlekli ter dosegli novi dve točki. Čestitke dekletom za zmago.”

JASMIN SPORT LEDITA : CINKARNA CELJE 51:95 (14:18, 16:21, 12:28, 9:28)

Žibert 15 (6 skokov), Prevodnik 12 (6 skokov, 5 podaj); Hersler 22 (7 skokov), Krošelj 20
STATISTIKA

Košarkarice Ledite so se na začetku srečanja pogumno postavile po robu favoriziranim Celjankam, po prvi četrtini zaostajale za štiri točke, v nadaljevanju pa na krilih razigrane Urše Žibert držale stik z gostjami. Celjanke, ki so na glavni odmor odšle z devetimi točkami prednosti, so v tretji četrtini le zaigrale močneje in odločneje ter si pred zadnjim delom tekme priigrale že visokih 25 točk prednosti. V zadnji četrtini so gostje z moštveno igro povsem zagospodarile na igrišču ter na koncu zmagale s 44 točkami razlike.


Pri Lediti sta mejo desetih točk presegli Urša Žibert (15) in Eva Prevodnik (12). Najboljša strelka Celja je bila švedska igralka Paulina Frida Lovisa Hersler, ki je dosegla 22 točk, Aleksandra Krošelj jih je prispevala 20.

Ledita bo v tretjem kolu prosta, medtem ko košarkarice Celja v soboto, 12. oktobra, čaka gostovanje pri Triglavu.

Izjavi trenerjev po tekmi:
Alen Ploj, trener Ledite:
“V prvem polčasu smo igrali odlično, tekma pa je bila nato odločena z tretji četrtini. Kljub temu lahko pohvalim svoje igralke za korektno odigrano tekmo in čestitke Celjankam za zmago.”

Damir Grgić, trener Cinkarne Celje:
“Mislim, da je bila to dobra prvenstvena tekma. Kljub visoki zmagi bi pohvalil obe ekipi za prikazano igro. Mi smo drugi polčas odigrali odlično in upam, da bomo v takšnem ritmu tudi nadaljevali.”