Cedevita Olimpija začenja proti FMP-ju

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Moštvo Cedevite Olimpije se bo v petek ob 17.00 v Zagrebu na četrtfinalni tekmi Superpokala Lige ABA pomerilo z beograjskim FMP-jem. Za ljubljanske Zmaje bo petkov obračun prva uradna tekma v novi tekmovalni sezoni.

Pred košarkarji Cedevite Olimpije je uraden začetek nove tekmovalne sezone. Izbranci glavnega trenerja Slavena Rimca se bodo na četrtfinalni tekmi Superpokala Lige ABA v zagrebški Športni dvorani Dražena Petrovića v petek ob 17.00 pomerili z beograjskim FMP-jem. Zmaji bodo v hrvaški prestolnici lovili svojo drugo superpokalno lovoriko v regionalnem tekmovanju – spomnimo, leta 2017 je naslov prvaka Superpokala Lige ABA osvojila takratna zagrebška Cedevita.

Medtem, ko je Cedevita Olimpija na osmih pripravljalnih tekmah v letošnjem poletju zabeležila šest zmag, je FMP pripravljalno obdobje sklenil v soboto, ko je v Športni dvorani Železnik gostoval beograjski Dynamic. V beograjskem obračunu je FMP zabeležil zmago s 84:62, najbolj učinkovita igralca v dresu moštva, ki ga vodi Vladimir Jovanović, pa sta bila Marko Jeremić in Stefan Djordjević s po 18 točkami.

Ekipa FMP-ja bo v novi sezoni zelo nevarna, to pa so Beograjčani nenazadnje dokazali tudi na pripravljalni tekmi z Mornarjem iz Bara, ki velja za enega izmed favoritov za osvojitev naslova prvaka Lige ABA, FMP pa je v začetku septembra Črnogorce premagal s 93:88.

Zmaji bodo tekmovalno sezono 2019/20 na domačem parketu uradno odprli v sredo, 2. oktobra, ko se bodo na tekmi prvega kola 7Days EuroCupa v Stožicah ob 19.30 pomerili s turško Darušafako.

IZJAVI PRED TEKMO:

Slaven Rimac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
»Kot vsako sezono, bo tudi v prihajajoči sezoni ekipa FMP-ja zelo nevarna. V tej sezoni sicer na njihovem seznamu igralcev manjka Dragan Apić, ki je moštvo zapustil tekom prejšnje sezone, posledično pa Beograjčanom manjka košarkar, ki bi lahko igral na položaju visokega igralca ter na vsaki tekmi prispeval 20 točk in 10 skokov. Kljub temu jim je uspelo v svoje vrste zvabiti številne dobre igralce in na pripravljalnih tekmah so nekaj tekem dobili povsem zasluženo. Ogledali smo si nekaj njihovih tekem. Na parketu igrajo podobno, kot v prejšnji sezoni, agresivno in pogumno, z dobrimi idejami v napadu. Pričakujem zahteven dvoboj, a mi moramo igrati tako, kot znamo. Ljudje še vedno mislijo, da Superpokal Lige ABA ni tisti pravi začetek sezone, toda mi se bomo turnirja v Zagrebu lotili maksimalno resno. Ekipa bo prava. Za nami je veliko treningov, na katerih smo odpravljali pomanjkljivosti, kar nam v obdobju, ko smo igrali pripravljalne tekme, ni uspelo. Igralci so se tudi malenkost odpočili, zato verjamem, da bomo na turnirju pokazali svoj pravi obraz.«

Edo Murić, igralec KK Cedevita Olimpija:
»V zadnjih dneh smo se zelo dobro pripravljali na prvo tekmo Superpokala Lige ABA in spoznali naše prve tekmece, košarkarje FMP-ja. Z ostalimi ekipami, ki bodo nastopale na tem turnirju v Zagrebu se ne obremenjujemo. Na svoji igri v napadu in obrambi delamo veliko, saj se želimo na prvih tekmah sezone pokazati v čim boljši luči. Pomembno je, da gremo iz tekme v tekmo. Ne vemo še, kako izgledajo vse ekipe, ki bodo nastopale na turnirju, a mi delamo zgolj na svoji igri, saj jo želimo izboljšati, da nato tudi na sredini prvi tekmi 7Days EuroCupa z Darušafako pokažemo svoj pravi obraz.«

SUPERPOKAL LIGE ABA, ČETRTFINALE (ŠD Dražen Petrović; Zagreb, Hrvaška; 26.-29. september 2019)

Petek, 27. september, ob 17.00:
CEDEVITA OLIMPIJA – FMP