Cedevita Olimpija za uvod uspešna, aktivna že tudi Prepelič in Omić

v rubriki
Eurocup
s kategorijo
Novice
.

Za košarkarji Cedevite Olimpije je prva pripravljalna tekma letošnjega poletja. Zmaji so na Rogli s 75:61 ugnali slovaški Inter iz Bratislave. S 14 točkami se je najbolj izkazal Jaka Blažič. Prva pripravljalno tekmo sta v dresu Joventuta že odigrala tudi Klemen Prepelič in Alen Omić.

Cedevita Olimpija proti slovaškemu tekmecu, ki je v zadnjih 3 sezonah kar 2-krat osvojil naslov slovaškega državnega prvaka, ni nastopila v polni postavi. Manjkala sta Edo Murić, ki je v preteklem tednu prejel močan udarec v glavo, ter David Kralj. Vsi ostali košarkarji so dobili priložnost in jo v veliki meri tudi dobro izkoristili.

Slaven Rimac, glavni trener KK Cedevita Olimpija Ljubljana: »Zagotovo je najpomembneje to, da so na igrišče stopili vsi košarkarji, in da nismo porabili preveč energije na sami tekmi. Ko se igra tekma, se seveda gleda tudi na rezultat, kar je normalno, a poudarjam, da tokrat naša pozornost ni bila na rezultatu. Moštvo je odigralo dobro tekmo. V določenih obdobjih so bili igralci zelo agresivni pri igri v obrambi, kar je dobro. V napadu smo imeli nekaj dobrih in nekaj malo manj dobrih obdobjih, zagotovo pa bomo morali še izpiliti našo taktiko. Primarni cilj, torej energična predstava, je bil dosežen. Nekateri igralci bi zagotovo lahko pokazali še več, mislim pa, da smo videli nekaj njihovih navad iz njihovih starih klubov in na takšnih stvareh moramo še delati.«

Jaka Blažič, igralec KK Cedevita Olimpija Ljubljana: »Najpomembnejše je, da smo prikazali borbeno predstavo, in da smo se z ekipo Inter Bratislave stepli, saj smo prav mi skoraj zagotovo najmočnejši tekmec tega moštva v tej sezoni, zato so bili slovaški košarkarji zelo motivirani. Če torej gledamo energijo na igrišču, smo bili zagotovo na zadovoljivi ravni. Kljub vsemu pa nas čaka še veliko dela pri igri v napadu in obrambi, kar je normalno, saj je za nami prva pripravljalna tekma. Do začetka sezone je še skoraj mesec dni. Na treningu bomo popravili vse napake.«

ŠD Rogla (Rogla), sreda, 28. avgust:
Cedevita Olimpija – Inter Bratislava  75:61 (22:15, 18:18, 17:9, 18:19)
Cedevita Olimpija:
 Novak 1, Boatright 8, Blažič 14, Krampelj 8, Miller-McIntyre 7, Zagorac 2, Mulalić 4, Krušlin 5, Vujačić 8, Stipanović 7, Hopkins 8, Rikić 3.


Naslednja pripravljalna tekma Cedevite Olimpije

ŠD Vitranc (Kranjska Gora), torek, 3. september:
Cedevita Olimpija – Nižni Novgorod (tekma zaprta za javnost)


Pripravljalne tekme tekmecev Cedevite Olimpije v EuroCupu 2019/20 (Darussafaka, Nanterre, Brescia, Joventut in UNICS):
Nanterre – Orleans 72:97

Joventut – Manresa 86:99 
(Prepelič 24, Omić 12 za Joventut)

Joventut – Zaragoza (31. avg)

Nanterre – Cholet/Le Mans/Metropolitains 92 (31. avg)