Če Slovenija ne dobi Eurobasketa, bi bila velika sramota

Rubrika: Eurobasket

Konec tedna so Slovenijo obiskali predstavniki mednarodne košarkarske organizacije FIBA Europe, ki skrbijo za organizacijo Fibinih dogodkov ter s tem tudi evropskega prvenstva leta 2021. V Ljubljani so se sestali s poslovnim direktorjem Košarkarske zveze Slovenije Alešem Križnarjem ter vodjo projektov na KZS, Matevžem Homovcem.

V sklopu delovnega obiska so si ogledali hotelske namestitve v Ljubljani ter dvorano Stožice, v kateri bo Slovenija ob morebitni uspešni kandidaturi gostila eno od skupin EuroBasketa 2021. Nad videnim so bili Fibini predstavniki zelo zadovoljni ter tako hotelskim namestitvam, kot dvorani Stožice prižgali zeleno luč. Organizatorje prihodnjega evropskega prvenstva bo FIBA Europe izbrala 15. julija, so še sporočili s Košarkarske zveze Slovenije.

Glede na zgoraj zapisano je jasno, da je Slovenija že včeraj pripravljena na Eurobasket 2021. Prav tako pa ima verjetno Fiba tudi nekaj slabe vesti, ker je s sistemom kvalifikacij tako namočila evropskega prvaka. Zato bi bilo vse razen dodelitve gostiteljstva veliko negativno presenečenje, da ne rečemo sramota.

Slovenija pa si gostiteljstvom zagotovi izjemno podporo na domačih tleh, kupi pa si tudi čas, da pripravi reprezentanco na domači Eurobasket!